sylwester sa for siden:
Fikk så lyst på fersk suppe så her er hva jeg lagde i helga:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&pictureid=3949[/img]
Suppen
1 kg med storfekjøtt, mer hvis det er med ben.
100g smør
50g rapsolje
1 liten blomkål (400g)
1 brokkoli (400g)
1 sellerirot (500g)
1/2 stangselleri (200g)
1/2 liten purre (125g)
1 gulrot (125g)
salt + pepper etter ønske.
Stek kjøttet i ei gryte med smør + rapsolje. I det den er fin og brun . Ha over vann til kjøttet er dekket (ca. 2l) og kok i en time. Fjern eventuelt skum på toppen.
Imens kjøttet koker kutter du opp grønnsakene i små biter. Ha i sjyen i det du tar ut kjøttet og kok mør.
Sursøt saus:
150g med sjy fra suppen og
50g med grønnsaker (mest blomkål) fra suppen
1ss eddik
- kunstig søtning (jeg bruker flytende natreen)
Bruk stavmikser å knus det sammen til en saus. Hvis du ønsker tykkere konsistens tar du litt mer grønnsaker i og kjører stavmikseren på nytt. Smak til med søtning til du er fornøyd.
Dette gir ca. 7 porsjoner.