< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og FreeStyle Libre blodsukkermåler

#1

Borghild77 sa for siden:

Jeg har det siste året hatt en del episoder med reaktiv hypoglykemi - dvs. "føling"-symptomer/lavt blodsukker etter karbohydratrikt måltid. Som følge av det har jeg nylig startet på lavkarbo-diett.
Samtidig har jeg (noe nerdete) kjøpt en FreeStyle Libre blodsukkermåler. Håpet er å få litt bedre oversikt over hva ulike matvarer gjør med blodsukkeret - og få litt innblikk i hvor mye karbohydrater og hvordan glykemisk indeks virker på meg. Har ikke tenkt å bruke sensorene så lenge, men tenkte det kunne være interessant i starten av en lavkarbo-diett.

Er det andre som har testet ut dette og har erfaringer å dele?


#2

BenteR sa for siden:

Siden jeg har diabetes type 1 og en kropp som ikke helt vil godta insulin, regulerer jeg blodsukkeret i størst mulig grad med kosten.

Hver gang jeg tester ut ny mat, måler jeg før og etter, for å finne ut om det er ja-mat, bare-litt-mat eller nei-mat.

For mitt vedkommende er også kombinasjoner i måltidet viktig for å holde blodsukkeret stabilt.
Feks om jeg passer på at måltidet mitt inneholder en riktig balanse av fett og protein, så tolerer jeg bedre karbohydrater som i feks gulrot.
Enkelte varer senker faktisk blodsukkeret mitt, feks en blackeye-bean salat. Blackeye-bean i andre retter eller alene får blodsukkeret til å stige.
Det samme med hjemmelaget sweet chili-saus; blodsukkeret holder seg stabilt, men spiser jeg feks tomat (som det er en del av i sausen) så flyr blodsukkeret i bæret. Fellesnevneren her er eddik og jeg driver og tester ut teorien om at eddik kan hjelpe, men foreløpig ser det ut som det er kombinasjonen med eddik og andre ting som stabiliserer blodsukkeret mitt.

Jeg er ikke glad i Freestyle Libre, og bruker heller Freestyle Lite i tillegg til kontinuerlig glukosemåler

Har en mann og en sønn med reaktiv hypoglykemi og for dem er det viktig å unngå kjappe karbohydrater og passe på å få i seg nok (til hvert måltid) fett og protein.
Gubben min er ikke alltid standhaftig nok og da kommer følingene. Han får ikke kraftige følinger men havner på tre-tallet en plass.
Minsten min har hatt følinger ned til 2,6.
Ved reaktiv hypoglykemi er ikke følingene farlige, men ubehagelige nok.

Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.