< Tilbake til oversikten

Ny og uerfaren

#1

Vibse sa for siden:

Hei,
Vet ikke hvor jeg skal legge denne tråden, men jeg har noen spørsmål angående en diett jeg er satt på.
Jeg har i mange år vært sliten og slapp og hatt merkelige symptomer.

Etter eskalering av utmattethet og svimmelhet og flere symptomer fra magen, har en lege gitt meg et papir med Anti inflammatorisk kosthold. Dette er helt uten sukker, gjær, gluten og melk :eek:

Jeg har gått på dette i kun 3 dager, men formen er værre en noen gang. Jeg vil sove, har hodepine, er kvalm , svimmel og veldig uopplagt, samt "fjern" Har også hatt lavt blodtrykk de siste mnd.

Jeg har brått kuttet alle "ulovlige" matvarer og kroppen er nok på vei i ketose. Jeg har ingen oppfølging på dette, og aner ikke hva jeg skal gjøre videre. Jeg kan ikke engang jobbe....Skal jeg fortsette selv om jeg blir værre i formen? Skal jeg avslutte? Legen sier jeg ikke skal ha noen melkeproteiner, men på kostholdsplanen står det at jeg kan ha naturell youghurt...Jeg er så forvirret... Er det noen her inne som har gått på en slik kur? HVordan reagerer man? Er det bra å bli værre i formen etter 3 dager? Fikk veldig dårlig forklaring fra legen, men noe måtte jeg gjøre siden jeg var så dårlig fra før....Er dette bra for meg? Noen som vet? :confused::confused::confused:

PS! Har ingen påviste sykdommer. Dvs...legen finner nada og jeg er utredet i alle krinker og kroker de siste årene :rolleyes:


#2

kamp sa for siden:

Drikk nok væske
Spis salt
Gi det noen uker. Kroppen bruker tid på overgang mellom ketogener som energi kilde kontra glukose.


#3

BenteR sa for siden:

Er det en slik diett som dette du følger funksjonellmedisin.no/blogs/anti-inflammatorisk-diett/

Det tar litt tid når man skifter kosthold, uansett hvilken retning man velger, før kroppen har omstillet seg.

Takket være matallergier og en komplisert diabetes type 1 lever jeg også uten sukker, gjær, gluten og alle meieriprodukter i tillegg til at jeg må holde meg vekke fra nøtter og mandler, dypvannsfisk, skalldyr, soya og eggehvitte.

Går greitt etter ei tid, men helt klart så er det en omstilling både for hode, vaner og kropp.
Gi det tid som Kamp sier og pass på at du får i deg nok mat, nok drikke og får dekket næringsbehovet ditt.
Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.