< Tilbake til oversikten

Dag 5... nybegynner :-P

#1

Spira76 sa for siden:

Hei.
Jeg leser og leser om lavkarbo og mat, oppskrifter og karbohydrater, fett og proteiner.. føler ikke jeg blir noe klokere eller mindre forvirret :o

Jeg føler at jeg får i meg veldig mye fett jeg.. hittils i dag ligger jeg på 8kh . 39protein og 82 (!) gr fett.
Fordi jeg prøvde fettkaffe på morgnen, og hadde kremfløte i eggehakken til lunsj i tillegg.
Skal sies at fett nivået ikke har vært like høyt de andre dagene, men fikk inntrykk av at dette var måten å gjøre det på?

Livredd for at jeg skal legge PÅ meg i stedet for å gå ned i vekt, kjenner jeg.
På disse 5 dagene har det ikke skjedd noe som helst på vekta, men det var ikke forventet at jeg skulle rase ned ørten kilo på en uke heller.
Til middag i dag blir det svin indrefilet, surret i bacon. Blomkål og brokkoli grateng.. og da blir det jo enda mer fløte og ost :eek:

Gjør jeg dette riktig, eller har jeg alt for mye fett på menyen i dag?


#2

kamp sa for siden:

Det tar tid for kroppen å tilvenne nytt kosthold så bare fortsett. Du spiser ikke for lite fett!


#3

Milie_V sa for siden:

Du burde lese boken "spis deg ned i vekt" av Sten Sture Skaldeman. Han har selv gått ned 60 kg, i boken forklarer han om forholdstallet han brukte mellom fett/protein+karbo! Veldig interessant bok :)

Bare fortsett som du gjør nå :)
Lykke til!


#4

Sofagubben sa for siden:

Ikke vær redd for å få i deg fett, men det er en viktig betingelse og det er at du styrer unna karbohydrater og alkohol. For får kroppen det så forbrenner den ikke fett, men bare lagrer det og da blir det jo dobbelt så ille. Men ligger du på 8 karber om dagen og styrer unna alkohol, kan jeg ikke skjønne annet enn at kiloene kommer til å rase av snart.

Selv eter jeg f.eks. aldri om jeg ikke er sulten og det å komme bort fra faste måltider som en er tutet ørene fulle av at skal være så bra er en like stor bøyg som å tørre å ete fett. Det er mange år med hjernevask vi skal overvinne.


#5

Spira76 sa for siden:

Takker for svar alle sammen :-)
Teller karbo så jeg blir svett nå i begynnelsen, går vel mer eller mindre av seg selv etter hvert.
Alkohol drikker jeg ikke noe særlig av, sånn en gang eller to i året hvis jeg er uheldig :-P
Ligger på 15 karbo i dag, fornøyd med det :-) Syns vekta kan begynne å vise litt forandring snart, et par gram eller noe, sånn at jeg i alle fall får bekreftet at det jeg gjør funker.. tenk å bli utålmodig etter bare en knapp uke :-)


#6

sylwester sa for siden:

Noen blir rett og slett syke av fettmengden, men det betyr igrunn at de spiser for lite grønnsaker. Siden vi ikke spiser stivelse er det ikke noe i veien med å få i oss 5 om dagen, dvs 500g med grønt hver dag. Det er dog en utfordring at det lett kan spise opp alle de 15g og at du ikke vil ha noe igjen til kunstig sukker, melkeprodukter, ferskoster, ... Jeg ligger vel på ca. 30g/dag, derav minst 20g fra grønnsaker.


#7

Spira76 sa for siden:

Jeg spiser grønnsaker hver dag, men merker det har en tendens til å gå i de samme typene hver gang, mye brokkoli og blomkål Tenkte å begynne å lage litt smoothie, det må jo være bra Drakk fettkaffe til frokost, en time etterpå var jeg så kvalm at jeg visst ikke hvor jeg skulle gjøre av meg.. var kvalm i nesten tre timer, hjalp når jeg drakk vann og fikk i meg lunsj


#8

Sofagubben sa for siden:

Masse vann er viktig, selv drikker jeg nok litt vel mye vann, nærmer seg vel 8 liter fordelt over døgnet. Ikke nødvendig å drikke så mye da (vet jeg ligger i overkant av skalaen i vannforbruk), men vann med litt Fun light smak i tillegg kaffe, har blitt det som trigger belønningssenteret mitt nå og som jeg koser meg med gjennom hele dagen.


#9

Spira76 sa for siden:

Jeg drikker vann igjennom hele dagen, men kvalmen ble borte når jeg drakk, for så å komme tilbake igjen 2 minutter etterpå :-) Men når jeg omsider fikk litt lunsj så forsvant den, bare slapp og trøtt etterpå :-)


#10

Sofagubben sa for siden:

Da er det bare å styre unna fettkaffe ihvertfall, ikke noe vits i å få i seg noe som gjør kroppen uvel.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.