< Tilbake til oversikten

Fylt kyllingfilet med kremost og bacon - nydelig på grillen :)

#1

Susanne87 sa for siden:

Mulig det allerede ligger en oppskrift på dette her, men here goes... :)
Jeg trodde de fleste hadde hørt om fylt kyllingfilet, men til min store overraskelse så har jeg snakket med flere denne helgen som aldri hadde prøvd det. Tenkte å tipse de som ikke har laget det før, og legge ut oppskrift.
Kyllingen blir utrolig saftig når den tilberedes på denne måten! :)

Til én person trenger du:

  • Én stor kyllingfilet
  • En halv pakke bacon (aka 4 skiver)
  • Kremost etter ønske (eller fetaost og vanlig gulost most sammen hvis du, som jeg, har glemt å kjøpe kremost:D)
  • Litt finhakket vårløk
  • Krydder etter ønske, jeg brukte hvitløk, persillade, salt og pepper.
  • Salat etter ønske. Jeg brukte ruccola, hjertesalat, bittelitt løk, paprika, cherrytomat og litt vårløk. Hadde fetaost over, og litt rømme som dressing.

Bland/mos ost(ene), tilsett vårløk og krydder etter ønske og bland godt.

Skjær en lomme i kyllingfileten, pass på at du ikke skjærer gjennom. Det lønner seg at selve åpningen er litt mindre enn lomma inni.
Ha i ønsket mengde ostefyll, klem igjen fileten og surr bacon rundt.
Stekes på middels varme på grillen, til alt kjøttet er godt gjennomstekt, men ikke helt tørt. Jeg snudde ofte og brukte vel ca 15-20 min på grillingen, men dette kan sikkert variere litt fra grill til grill og med str. på fileten.
Skal du tilberede i stekeovn, stek filetene litt på alle sider i smør på høy varme i panna, legg de i et ildfast fat og stek de på 200 grader i ca 20 min, avhengig av størrelsen på fileten(e).

Legg den ferdige fileten på salat eller server med ønsket tilbehør og NYT :D


#2

bærrgen sa for siden:

Fylt kyllingfilet er kjempegodt! Jeg har bare prøvd med forskjellige faste oster, men nå skal jeg jammen prøve din versjon også :D


#3

Susanne87 sa for siden:

Ja, det er supergodt! Ble veldig vellykket med gulost og fetaost også. Her er det bare fantasien som setter grenser :) Eneste med kremost, er at man må passe på så ikke fileten stekes alt for lenge for da blir fyllet borte ;) Jeg er nøye og tar den av varmen når den er akkurat gjennomstekt.

Tenkte å prøve meg på en versjon med stekt sjampinjong, litt sjarlottløk og kremost naturell som fyll en dag også. Fikk det servert på restaurant en gang, og det var veldig godt. Mulighetene er mange!;)


#4

Milie_V sa for siden:

Dette må jeg prøve en gang, takk for oppskriften :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.