< Tilbake til oversikten

Nybegynner

#1

Chrhed sa for siden:

Hei!
Har spist slike vlcd-barer i en uke nå, men ønsker å gå over til lavkarbo-mat. Er helt ny på alt dette så jeg har en del spørsmål!

Jeg tror jeg er i ketose nå, men kan jeg begynne med lavkarbo-mat uten å gå ut av ketose? Er det i det hele tatt mulig å være i ketose om man holder seg til lavkarbo-mat og ikke barer?
Må jeg spise noe spesielt i fasen fra barer til mat? Evt hva?
Hvor mange karbohydrater skal man ha om dagen? Og er det farlig om man går litt under/ over dette?

Sikkert dumme spørsmål for dere som kan dette hehe, men setter stor pris på svar!


#2

TrillTrall sa for siden:

Begynn gjerne med å lese "Slank med ketolysekuren" av Torkil Andersen, jeg vet ikke om den finnes i bokhandelen lenger, om ikke biblioteket ditt har den så kan de låne den inn for deg.

Det er ikke noe problem å være i ketose på vanlig mat, men det setter selvfølgelig begrensninger på hva du kan spise og om du kommer for høyt i karbohydratinntak går du ut av ketose, grensen her er litt individuell, men de fleste holder seg i ketose på rundt 25 g/kg pr. dag (disse bør i hovedsakk komme fra grønnsaker som vokser over bakken). Det finnes mange gode lavkarbo kokebøker etterhvert, både av Sofie Hexeberg og Annika Dahlquist.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.