< Tilbake til oversikten

Potetmel


#2

kamp sa for siden:

Ikke på en ketogenndiett


#3

sylwester sa for siden:

Potetmel, maizenamel og hvetemel... Alt er 100% karbohydrater, MEN hvis du har 1ss (15g) i en kilo kjøttdeig så er det 1g/100g. Jeg er jo ikke på Ketolyse, men LCHF som ikke har en øvre grense for karbohydrater, men så lenge jeg går ned i vekt så bryr jeg meg lite om de 2g jeg får i meg i løpet av en middag siden grønnsakene mine uansett ligger på ca. 8gkh.


#4

[email protected] sa for siden:

Litt usikker på ketose..Kan man være i ketose om man holder seg under 20 pr

100 gr#6

sylwester sa for siden:

Hva som skal til å dytte deg ut av ketose er forskjellig fra person til person, men man anser alle dietter opptil 70g per dag til å være ketogene. 20g er grensen fro Atkins induksjon og muligens Ketolysekuren. Da får du i deg grønnsakene du trenger.

0g er helt umulig siden det finnes karbohydrater i alt. Nær 0 er mulig, men da får du i deg 0 grønnsaker og vil muligens være ganske forstoppa.


#7

Storemy sa for siden:

Potetmel inneholder 70 % resistent stivelse, dvs det er mat for de gode tarmbakteriene. Siden stivelsen er resistent, blir den bare i liten grad til karbs for deg. Dette gjelder hvis den resistente stivelsen blir spist kald/avkjølt/under 37 grader. Les gjerne mere, f.eks hos Pål Jåbekk.


#8

sylwester sa for siden:

Ikke glem at det er lite stivelse vi faktisk klarer å livnære oss av uten bakterier. I tillegg så skal det ikke lange tiden til før vi har tarmbakterier som bryter ned til enklere sukker som kroppen tar opp. Dvs. både kunstig sukker og "resistent stivelse" kan bli tatt opp på den måten.


#9

Storemy sa for siden:

Ja, de "dårlige" tarmbakteriene greier å lage sukker til oss av bl.a søtningsstoffer, så jeg har ikke lyst til å gi de for gode forhold. Men de "gode" tarmbakteriene, som mye anna helse er avhengig av, blir lett sultefóret, og de lever av resistent stivelse som de omdanner til korte fettsyrer. Som er næring for cellene våre i tykktarmen, ikke til "flesk på sidebeina", men for en god fordøyelse.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.