< Tilbake til oversikten

Popkorn eller ikke?

#1

Slankelen sa for siden:

Hei! Jeg er helt ny på dette med lavkarbo, og litt forvirret angående hva en kan spise og ikke. F.eks ser jeg at de fleste skriver at en IKKE kan spise popkorn, men Maarud popkorn inneholder (per 100 g) 49 g karbohydrat, hvorav 0,5 sukkerarter. Etter det jeg har forstått, er det antall sukkerarter en skal telle, fordi resten er sukkeralkoholer - som er lovlig. Betyr ikke det at en kan spise det?? Jeg har googlet masse, men finner bare eldre tråder om dette og ingen sier at det er "lov" å spise popkorn.

Ett spørsmål til: Poppa chips med smak av creme fraiche fra Sørandschips inneholder (per 70 g) 70 g karbohydrater, hvorav sukkerarter er 5,2 gram. Betyr ikke det også at de resterende er sukkeralkoholer?

Håper noen kan svare meg på dette. Jeg forsøker å være i ketolyse, altså under ca 20 karber per dag.

Og nei. Jeg driver ikke og gafler i meg en masse snop, men i dag har jeg vært på topptur og forbrent flere hundre kalorier og har lyst til å unne meg litt snop - men av den lovlige sorten.


#2

BenteR sa for siden:

Om du vil ha litt snacks av og til, så er bacongull det beste valget. Bedre er det og lage ostechips/kjeks selv.

Chips, uansett smak, og popcorn er ikke lavkarbo i det hele tatt.Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.