< Tilbake til oversikten

Kokosfett - fettkaffe?

#1

PanneMor sa for siden:

Lurer litt her nå. Vektnedgang har stoppet opp, og jeg har stått dønn stille lenge nå! Vi snakker fra ca juletider :eek:

Jeg starter hver dag med en fettkaffe, og har i ca 2 ss kokosfett i den. Så leser jeg på nett at når man tar kokosfett, må kroppen først forbrenne det, før den forbrenner annet?
Stemmer dette? Kan fettkaffen da være grunn til stillestående nedgang så lenge?


#2

Lenno sa for siden:

Er fettkaffen frokost, eller spiser du samtidig? Gir den noe metthetsfølelse for deg?

Min erfaring er at fettkaffe/-kakao (men jeg liker ikke med kokosfett så bruker smør/fløte) setter i gang vekttap, men da er det også det som er frokostmåltidet, og jeg spiser ikke noe mer før lunsj... Tror det kan bli for mye av det gode om du spiser et vanlig frokostmåltid, og så har en fettkaffe i tillegg...


#3

PanneMor sa for siden:

Det er frokosten. Spiser ikke noe før lunsj :)
I ukedagene er det fettkaffe ca 07:00 - lunsj 11:30
I helgene litt senere :D


#4

Lenno sa for siden:

Ok, jeg kan ikke nok om dette til å svare noe videre. Det med å spise både frokost og fettkaffe var den eneste fella jeg kom på da jeg leste HI :)


#5

StineK sa for siden:

Tror ikke fettkaffen er problemet. Sjekk heller antall karber og antall kalorier totalt. Jeg må passe på kaloriene hvis jeg skal gå ned på lavkarbo.

Dvs teller ikke kalorier hver dag - men passer på at jeg kjenner litt sult innimellom.


#6

Ann Helen79 sa for siden:

Jeg bruker en oppskrift der man bruker fløte, mct olje og smør, kaffe og 1 egg. Får fart på magen!


#7

sylwester sa for siden:

Kroppen vil forbrenne karbohydrater fremfor proteiner, proteiner fremfor fett og fett kommer på absolutt sisteplass. I realiteten så er det ikke sånn at krpppen kun forbrenner en klasse av gangen så vi snakker bare om %-vis fordeling vil reflektere dette.

Jeg spiser 4ss olivenolje el.l. til hver eneste måltid jeg spiser. Det er for å få fettandelen opp. Uten vill jeg fått i meg 400kcal om dagen og ville blitt veldig sulten fordi det er for lite for kroppen. Ved å spise fett i tillegg til proteiner så gir du kroppen energi. Når kroppen forbrenner fett kan den likesågodt ta av reservene, men den klarer ikke å dra ut diff mellom 2500kcal og 400kcal for det vil kreve mye mer pusting og høyre hjerterytme.

Kokoskaffe er sikkert godt for de som liker slikt, men jeg liker min kokosnøttolje i thaimat og ikke i kaffe. Jeg bruker litt fløte i teen dog, men det er ikke mange % av det fettet jeg får i meg igjennom måltidene mine.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.