< Tilbake til oversikten

Alkohol i oppskrifter

#1

mam sa for siden:

Det er grillsesong, og jeg har sykt lyst på noe low carb å pensle med.
Denne glaseringsausen ser himmelsk ut: allrecipes.com/recipe/25457/mouthwatering-whiskey-grill-glaze/

Jeg kan lett bytte ut ting her. Jeg har en boks erythiol for å erstatte sukkeret, og tenkte å bruke sterk Fun saft som erstatning for ananasjuice.

Men whiskyen da, hva skjer når den koker? Jeg har hørt at alkohol i saus mister "alkoholinnholdet" når den koker. Tilbake blir kun smaken. Fordamper karbohydrater med alkoholen? Håper noen kloke hoder kan hjelpe.


#2

Lemen sa for siden:

Er det noe særlig med karbohydrater i whiskey da? :) Trodde det var tilnærmet null karbo i sprit jeg. :)


#3

mam sa for siden:

Du er en knupp, det var jeg som tenkte på øl og vin.:D:D:D

Da blir det å koke i den sorte gryte - med Sukrin gold. Det skulle være bra erstatning for brunt sukker.

Mmmm. Grillspyd....


#4

mam sa for siden:

Å, denne ble god!

Jeg brukte mindre av alt, i tilfelle det var fælt.

1 dl sterk Zeroh saft, jeg brukte lemon/lime og blandet 1 dl Zeroh med 3 deler vann
1 dl whisky (jeg skulle ha brukt 1/2 dl, men pytt)
1 ts hvitløksalt
1 ts løkpulver
1 1/2 ts peppersaus, jeg brukte Santa Maria
1 1/2 dl brun sukrin
1 toppet ss sukralose (siden sukrin ikke karamelliserer)
1 terning kjøttbuljong
((Hadde ikke worchestershiresaus, brukte)):
2 ts soyasaus og 1/2 ts eplesidereddik

Og så, bare fordi jeg tenkte det trengtes litt fylde, 30 g meierismør. :D
Blandet alt, ga det et oppkok og lot det syde i 15 min.


#5

Ninasju sa for siden:

Og bare penslet den på grillmaten?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.