< Tilbake til oversikten

Kroppen min må være annerledes...

#1

buble sa for siden:

Jeg har vært på ketolyse i over 2 uker nå, nøyaktig 17 dager. Jeg har vært strikt, har spist mellom 10-15 karbohydrater.
Ikke noe utskeielser.
Men vekta den viser ingenting.. jeg hopper opp og ned 500 gram. Har jeg gått ned 500 gram så har jeg hått opp 600 gram dagen etter. Jeg har type 1 diabetes.
Jeg prøvde en mnd før dette på lavkalori. Da så jeg at jeg i løpet av en dag lå på ca 60 karbo om dagen. Men lavkalori fungerte heller ikke så derfor over på ketolyse.
Dvs jeg har vært på slankern i snart to mnd og det skjer ingenting med vekta.
Super lei meg og frustrert...


#2

BenteR sa for siden:

Hva og hvor mye spiser du i løpet av en dag da?


#3

buble sa for siden:

Jeg spiser: Ost, smør, kokt skinke, brisk knekkebrød(1,1 karbo pr skive) isbergsalat, agurk, litt blomkål,avocado, kjøtt, fisk, kylling, bacon, egg, fløte, olivenolje, egg, bernais saus, pølser med 1 karbo pr 100 gram, litt nøtter, lott rømme .....ja det er det jeg har spist hittil. Spiser ikke alt dette hver dag selvfølgelig.

Frokost kan være 2 brisk med smør og brieost. Lunsj kan være en avocado og brie, middag kan være salat med kjøtt etc en dæasj saus eller rømme, eller så lagde jeg en form med kjøttdeig, bacon, fløte og ost. Eller det var 2 ostepølser med kald bernais dressing. Noen kvelder har jeg spist en brisk ned ost.


#4

BenteR sa for siden:

Har du regnet ut/lagt inn på et av regneprogrammene hvor mye dette blir fordelt i fett, protein, karbohydrater og kcal?
Ser ut for meg sånn kjapt at kosten din inneholder lite fett og lite grønnsaker og også at du får i deg lite kcal/mat generelt.
Når man kutter i karbohydrater, så må man øke fettmengden fordi kroppen trenger energi. Spiser man for lite, går kroppen i sparemodus og tviholder på hvert gram.
Hvor mye vann får du i deg i løpet av en dag?


#5

buble sa for siden:

Vann må jeg bli bedre på helt klart, og har i dag økt vannmengden.
Jeg regnet over det jeg hadde spist i dag og det ble 15 karbo, 150 g fett, 99 g protein og 1809 kalorier.


#6

BenteR sa for siden:

Så du har spist 15 g karbohydrater, 150 g fett og 99 g protein i 17 dager og har ligget rundt 1800 kcal pr dag, eller varierer det mye?

Litt kjapp regning sier at du får røft regna 58 % av energien din fra fett, 39 % fra protein og 3 % fra karbohydrater. Ved så lav mengde karbohydrater, bør du sørge for at storparten av karbohydratene kommer fra grønnsaker. Det vil også hjelpe på fordøyelsen slik at du slipper å bli forstoppet.

Optimal fordeling skal vel være 5 % karbohydrater, 20 % protein og 75% fett, etter hva jeg har lest her på forumet.
Nå følger jeg ikke ketolysekuren (egen bok og egne vitamintilskudd), men er i ketose og har vært det i flere år.
Spiser også mer protein enn anbefalt siden kroppen min spiser musklene mine :(, men ligger litt høyere enn deg i karbohydrater (5 pr måltid, 25 i døgnet) og storparten av mine karber kommer fra grønnsaker da jeg er allergisk mot alle meieriprodukter + nøtter/mandler.

Regner med at du får hjelp av noen som bruker/har brukt ketolysekuren

Som diabetiker må du ikke få sjokk ved neste dia-kontroll når urinprøven viser ketoner. Bruker man fett som næringskilde, så vil kroppen skille ut ketoner i urinen, men dette har absolutt ingenting med ketoacidiose som vi diabetikere frykter. Det er selvfølgelig snakk om ketoner der også, men ved ketoacidiose har man skyhøyt ketoner, mens ved lavkarbo havner iallefall jeg på mellom 2 og 4 på kontrollene. Vil bare gi deg en heads up fordi mange leger tror faktisk at det er det samme.


#7

buble sa for siden:

At jeg ligger på rundt 15 karbo om dagen er nok rintig. Protein og fett mengden varierer nok fra,dag til dag. Så det du sier er at jeg må spise mer grønbsaker og mindre protein?

Avføringen er helt normal, og man kan se at jeg spiser fett for å si det sånn.. he he.

Er klar over dette med urin og at legen kommer til å tro at jeg er skikkelig dårlig.

Takk for at du svarer, det virker som om det bare,er du som er aktiv her inne..


#8

Lemen sa for siden:

Det er ikke så lett for oss andre å svare, siden du har dia 1, og det er få av oss som har erfaring med det.

Forsåvidt enig med BenteR, det virker som om du spiser lite grønnsaker, men det er egentlig umulig å svare på så lenge du ikke spesifiserer mer nøykatig hva og hvor mye du spiser. :)

Spiser du noe sukkerfritt? Drikker du mye brus? Mosjonerer eller trener du?


#9

BenteR sa for siden:

Lemen;
ketose er ikke annerledes for diabetikere enn det er for andre.
Eneste forskjellen er at vi må måle blodsukkeret veldig hyppig for å tilpasse insulindosen etterhvert som karbohydratene forsvinner og når kroppen vennes til og bruke fett som energikilde :)
Pluss-siden er at vi trenger mye mindre insulin, opptil 80 % mindre i følge enkelte rapporter, selv om jeg ikke ligger så lavt.
Er nylig gått over til langtidsvirkende Tresiba og bruker nå 10 enheter daglig og hurtigvirkende Apidra bare mellom 0 og 2 enheter til dagen, og det er lavt i forhold til diabetikere som lever ettter Diabetesforbundets mer karborike kosthold :)


#10

sylwester sa for siden:

Litt for kjapp muligens? 58% er 150g fett av 264g totalt og har ingenting av %andel energi å gjøre.

      gram   %gram     energi  %energi

Fett 150g 56,8% 1350kcal 74,8%
Protein 99g 37,5% 396kcal 21,9%
Karbo 15g 5,7% 60kcal 3,3%
sum 264g 1806kcal

Det er den siste kolonnen som er viktig og den ser helt formidabel ut. MEd så liten andel karbo burde de komme utelukkende fra grønnsaker, men utifra teksten kan det være det som mangler? Får du i deg den halve kiloen med kaninføde om dagen som myndighetene så fint kaller "5 om dagen"?


#11

BenteR sa for siden:

Godt du retta på meg Sylwester!

Hadde tydeligvis ikke hjernen heilt tilkobla.

Beklager Buble at jeg regnet feil i farten; hoderegning er av og til litt for kjapt...


#12

Lemen sa for siden:

Joda jeg vet forsåvidt det. Men jeg personlig har ikke lyst til å mene særlig om kostholdet til en med dia 1 i tilfelle det skulle føre med seg problemer for den personen. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.