< Tilbake til oversikten

Meatzza!

#1

ekenna sa for siden:

Meatzza!

800g gilde kjøttdeig
0,5dl calogen
0,5dl pastasaus eldorado(basilikum)
50g løk
50g spekeskinke
150g cheddar(eller annen ost)
2,5 juanita cherrytomater
Krydder

Totalt: Kcal: 2910,25 Fett: 201g Protein: 247g Karbo: 9,125

Ratio: 0,78

Deler du meatzzaen i 16 stykker vil hvert stykke med meatzza inneholde 182 Kcal (120 kcal med kylling og kalkunkjøttdeig) og 0,57g karbohydrater.

Sett ovnen på 200 grader. Legg et bakeark over en stekeplate og smør det med olje. Trykk ut kjøttdeigen på platen. Stek bunnen på midterste rille i 25 min.
Klargjør saus: Bland pastasaus og calogen. Klargjør grønnsaker: Skjær opp løk og cherrytomatene. Riv ost og skjær opp spekeskinke.
Når bunnen er ferdig stekt, tar du den ut av ovnen. Smør bunnen med saus, legg på løk, tomater og ost. Topp med spekeskinke. Stek på midterste rille i 12-15 min (eller til osten bebynner å bli gyllen).

Dette er en kjempegod, men proteinrik oppskrift. Første gang jeg laget den, laget jeg med kylling og kalkunkjøttdeig, da jeg foretrekker den deigens konsistens(enkel å lage til bunn), men den ble ALT for mager og proteinrik. Denne varianten er også "litt vel mager" for noen. Trenger du å øke fettprosenten uten å dra opp proteinet for mye, kan du for eksempel servere en grønn salat med olivenoljedressing til. :) Bon appetit![CENTER]Lagre[/CENTER]#3

ekenna sa for siden:

Mmm, den så god ut! :-D


#4

frkgressløk sa for siden:

Hva er Calogen? Må man bruke det i oppskriften? Prøvde å google det, så at det består av vegetabilske oljer, er ikke det egentlig fy-fy på lavkarbo? :confused: Jeg er ganske fersk, så måtte bare spør. :) Pizzaen ser kjempegod ut! Alle de andre pizzabunnene jeg har sett, inneholder egg, det tåler jeg ikke.


#5

ekenna sa for siden:

Det er flytende fettstoff. Det går fint å bytte det med f.eks. fløte. Jeg bruker det for å få opp fettprosenten i maten min og i tillegg ha minimalt med karbohydrater. :) Det kan minne veldig om fløte egentlig, men har en høyere andel fett, og mindre karbohydrater enn fløten per 100g.

Og vel, jeg ser ikke på vegetabilske oljer som fy-fy, MEN noen vegetabilske oljer er fy. :p Her er en grei liten oversikt: forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=7077&postcount=10

Kanskje det er uheldig å varmebehandle calogen, og en kan ha det ved siden, som en shot, på grunn av at det ikke er rent mettet fett, som igjen tåler varmebehandling bedre. Som sagt bruker jeg det kun for å dra opp fettprosenten på en enkel måte. :) Men da må en ha mer væske i sausen, ellers blir det for lite saus. :)[CENTER]Lagre[/CENTER]


#6

frkgressløk sa for siden:

Tusen takk for svar :D

Jeg tåler ikke melkeprodukter så godt, kun litt ost, så dette var jo smart! Har slitt med å få opp fettandelen. Tror jeg må teste denne oppskrifta i dag altså. Pleier å faste til middag, da smaker alt ekstra godt :rolleyes:

Greit å få oppklart det med oljene også. Folk mener jo så mye forskjellig... Er ikke alltid så lett å vite hva man skal tro. :)


#7

frkgressløk sa for siden:

Men kan man ikke da, i utgangspunktet, egentlig bruke kokosolje (den uten smak), som smeltes i stedet for Calogen?

:)


#8

ekenna sa for siden:

Jeg liker godt den nøytrale smaken som calogen har, men du kan helt sikkert bruke cocosa også. :)[CENTER]Lagre[/CENTER]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.