< Tilbake til oversikten

Kan Steviosa regnes som null karbohydrater?

#1

68KiloNext sa for siden:

Jeg ser at det står på pakken til Steviosa ad det er en del karbohydrater i det, men at det ikke er noen kalorier. Det står også at det ikke påvirker blodsukkeret. Betyr det at jeg kan spise disse karbohydratene uten å regne dem med i den daglige dosen karbohydrater? Og gjelder det samme for Tagatesse?


#2

sylwester sa for siden:

Det er bare karbohydrater i det, men mengden du skal ha i er mye mindre enn for sukker. Måleskjeen som følger med pulveret er 83mg og det tilsvarer 25g sukker. Dvs at 100g sukker, som ville gitt deg 100g karbohydrater, bare gir deg 0,3g karbohydrater med Stevia. I praksis betyr det at du helt sikkert kan se bort ifra Steva siden det skal godt gjøres at du kommer over 1g.

Tagatesse er tagatose bulket med isomalt og gjort søtere med Splenda. Tagatose, noe det er 40% av blir delevis tatt opp og isomalt blir tatt opp. 50g tilsvarer 100g sukker og der vil tilsvare minst 25g karbohydrat. Dvs. hvis ikke du skal ha karamiliseringsegenskapen til tagatose er det lite vits i å bruke tagatesse,

Jeg bruker Sukrin hvis jeg vil bulke og flytende natreen hvis jeg bare trenger søtsmak. Jeg blander disse der hvor man ønkser noe veldig søtt som f.eks. marsipan. Det fordi det smaker kaldt hvis det blir en vesentlig andel sukrin.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.