< Tilbake til oversikten

Når bør jeg måle blodtrykket?

#1

mam sa for siden:

Jeg er i gang med et nytt forsøk på å gå ned i vekt.

Helsa har blitt verre, jeg har hælspore som sikkert ikke blir bedre av å dra på så mange kilo.

Jeg har også gått på blodtrykksenkende medisiner et års tid.

Når bør jeg sjekke om blodtrykket har blitt bedre? Blir det "drastisk" fort en bedre, eller tar det noen måneder? Jeg er i ketose.


#2

nellie sa for siden:

Det er ingen garanti at blodtrykket senkes. Men du burde kanskje avtale en time hos lege nå i oppstarten, sånn at han kan følge opp ved evt behov for nedtrapping av medisiner.


#3

TrillTrall sa for siden:

Legen min er så kjekk at jeg har en mistanke om at de blodtrykksmålingene han gjør på meg ikke er helt korrekte... :o Men de ligger innenfor normalen heldigvis. :lol:

Enig med Nellie - ta en storsjekk hos legen med blodtrykk, kolesterol og sånt så vet du i alle fall hvordan det ligger an nå, så kan du jo sjekke igjen om 6-12 mnd. :)


#4

Sofagubben sa for siden:

Du burde kjøpe deg en blodtrykksmåler (helst overarmsmåling), da får du mye bedre kontroll på situasjonen. Jeg er og har vært i ketose lenge og blodtrykket har vært fint, men plutselig i forrige uke så var det altfor høyt (175/130) :eek: så jeg målte fler ganger og fler dager, men blodtrykket lå altfor høyt fortsatt ( et overtrykk som varierte mellom 165 og 175 og et undertrykk som varierte mellom 130 og 110) Ble ganske fortvilet for blodtrykket mitt har vært fint de siste 30 årene. Men så kom jeg på at jeg i det siste har blitt mer og mer glad i salt på eggene ( så mye salt at jeg knapt så forskjell på plommen og eggehviten...), så jeg kuttet ut saltet helt og i løpet av et par dager var blodtrykket mitt på 135/88. Det har vært fint siden og jeg klarer meg fint uten salt. Så mitt råd er om du bruker salt ( gjelder sikkert også andre sterke krydder, men det kjenner jeg ikke noe til), kutt det ut en periode og sjekk om blodtrykket bedrer seg.

Uansett om du har blodtrykksmåler hjemme så finner du fort ut hva som påvirker akkurat ditt blodtrykk, dessuten så vil måling hjemme være en fordel da eventuelt kjekke leger eller andre stressfaktorer ikke driver blodtrykket i været. :) I tillegg anbefaler jeg også å måle blodsukkeret hver dag en periode, og der vil du virkelig se forbedring etter å ha lagt om til lavkarbo.


#5

nellie sa for siden:

Så lenge man måler riktig så.:) Har mange ganger målt på kollegaer etter at de har målt seg selv, og fått helt andre resultater. Skal jo sitte riktig med armen, helst i ro en stund før osvosv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.