< Tilbake til oversikten

Spiser jeg for mye egg?

#1

68KiloNext sa for siden:

Setta det fort blir spist 6 til 8 egg når jeg er på strikt lavkarbo. Er dette farlig? Finnes det noen måte der man selv kan teste kolesterolet?#3

Sofagubben sa for siden:

Jeg har spist 6-8 egg pr. dag i over ett år og mine verdier var ihvertfall fine sist jeg hadde en fullsjekk hos legen for ca 1 md siden. Denne siden synes jeg er opplysende når det gjelder egg: www.treningsforum.no/php/art.php?id=3053

Jeg blir ihvertfall aldri lei egg (fortsatt er livretten egg og bacon...) Dengang jeg var en karbojunkie åt jeg også mye egg, men selvsagt ikke i de mengdene jeg har gjort siste året på minimalt med karbohydrater.


#4

index sa for siden:

Jeg har spist I snitt 6 egg om dagen de siste 6-7 årene eller så. Har ikke hatt noen problemer med dette, og kolesterolet er veldig fint. Etter hva jeg har lest så opptar heller ikke kroppen kolesterol fra mat, det man måtte ha I blodet produseres av kroppen selv. Så jeg ville ha fortsatt eggspisingen med god samvittighet, egg er jo supermat!


#5

Sofagubben sa for siden:

Det er rette ordet, proppfulle med det aller meste av det vi trenger, eneste som mangler er vel c-vitaminer.

Heldigvis har jeg aldri tatt det myndighetene til enhver tid kommer med så veldig alvorlig enten det gjelder høytidelige forsikringer om at devaluering av krona ikke ville skje, ( skjedde før i tida, før vi virkelig var blitt en oljenasjon) eller deres kostholdsråd. For dengang jeg var yngre, så var det opplest og vedtatt at for mye egg var farlig pga kolesterol. Dette har jo vist seg å være så feil som det går an, jeg sitter ennå og venter på en offisiell unnskyldning for at de har feilinnformert folket om noe så viktig, men den unnskyldningen kommer nok aldri. Det tok jo jaggu 70 år før Osvald og Pellegruppa fikk sine unnskyldninger etter krigen også.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.