< Tilbake til oversikten

Diabetes type 1, trenger råd

#1

buble sa for siden:

Hvordan har dere med type 1 diabetes klart å gå ned i vekt? Hvor mye karbohydrater pr måltid eller dag spiser dere? Hva spiser dere?

Jeg har prøvd på ligge på ca 60 karbohydrater om dagen i 3 uker nå, det skjer ingenting med vekta. Legen min sier at jeg må gå turer hver dag helst 40 min før det evt kan skje noe. Dette fordi jeg bruker insulin. Noen erfaringer på dette?


#2

BenteR sa for siden:

Anbefaler på det varmeste og følge nøye med blodsukkeret (hyppige målinger) fordi du vil trenge mindre insulin når du spiser mindre karbohydrater. Følinger er ikke gøy:(
I følge Helsemagasinet, tidligere VOF, så kan man redusere insulinbehovet med opptil 80 % ved hjelp av streng lavkarbo.
Mindre insulin, betyr også mindre vektøkning fordi insulin bygger fett.

Lever selv ketogent, spiser 5 karbohydrater pr måltid og max 25 karbohydrater i døgnet. Bruker 12 enheter Lantus og mellom 0 og 3 enheter Apidra i døgnet og har en Hba1c på 7.
Mine karbohydrater kommer stort sett fra grønnsaker.

Som diabetiker er det viktig for meg og holde blodsukkeret mest mulig stabilt, hvilket betyr at jeg unngår alle raske karbohydrater, selv i små mengder. Holder meg til sene karbohydrater for og være mest mulig stabil.
Etter et måltid vil jeg ikke over 10 selv på det høyeste.

Min vei har vært, prøv og feil, og måle blodsukkeret før og etter måltid til jeg fant MIN balanse.
Fremdeles måler jeg før og etter måltid om jeg innfører nye matvarer eller retter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.