< Tilbake til oversikten

Pinneis

#1

Maja Èlen sa for siden:

Jeg elsker is om sommeren, så her må jeg være litt flink og førevar. Bare solen titter frem og det blir litt varmt får jeg lyst på is.

Er klar over at Caroline og Camilla har et par iser ute på markedet nå, så de kjøper jeg dersom butikken har.
MEN jeg tror jeg må få til å lage meg litt is så jeg har hjemme i fryseren. Til de dagene på verandaen.

Jeg finner mange lavkarbooppskrifter på iskrem, men jeg ønsker meg en som er kompatibel til pinneis. Har aldri lagd pinneis selv før, men vet jo at det finnes slike former og pinner. Noen her som har prøvd seg på pinneis!? Og har en oppskrift som passer? Eller tror dere at en vanlig oppskrift på is vil funke godt i pinneisformer, f.eks denne?

Hadde vært supert med erfaringer, for jeg misliker sterkt å prøve ting på kjøkkenet som ikke blir vellykket. Blir så demotivert av det..


#2

TrillTrall sa for siden:

Hvis du drikker fun light så er det ikke noe problem å lage saftis av det. :) Men du tenkte kanskje på fløteis?


#3

sylwester sa for siden:

Jeg vil tro den oppskriften du lenket til hvor du blander inn smaker i pisket krem vil fungere også som pinneis.

Tror jeg skal prøve dette selv jeg :)


#4

Maja Èlen sa for siden:

Ja noe sort for krem/fløteis.

Tar forsåvidt også gjerne oppskrift på noe sorbet-lignende om noen har det. Men vanlig saftis vet jeg er lett å fryse og skal klare uten nærmere forklaring ja :D


#5

TrillTrall sa for siden:

hehe Jeg tror jeg pleide å vispe et egg, søtning av noe slag og frosne bringebær med stavmikseren, det ble en slags sorbet som måtte spises med en gang, evt. settes i fryseren.


#6

kamp sa for siden:

Zoku er en fin maskin å lage pinne is i


#7

BenteR sa for siden:

Nå tåler ikke jeg meieriprodukter, så jeg vet ikke helt hvordan disse holder seg over tid i fryseren om du bruker fløte, men jeg
lettpisker Odense Erlet (fløte-erstatning som bare piskes til den begynner og tykne noe)
Blander inn bringebær eller andre bær om du ønsker + en liten dæsj sitronsaft
og litt søtning etter smak (jeg bruker litt sukrinmelis)

Slenger det hele i ismaskinen om jeg vil ha is-i-boks i fryseren
eller så fordeler jeg det i ispinneformene mine og fryser dem.
Med Odense Erlet holder de seg fine i 6-7 uker. Etter det blir de litt seige ytterst, men smaken er fremdeles god.

Har laget både jordbær-is, bringebær-is og rabarbra-is (lager rabarbrakompott som blandes med lettpisket Odense Erlet) både som pinne-is og is-i-boks

Isen blir så god at jeg har opplevd at gjengen min har gaflet dem i seg uten og ane at det er lavkarbo-is som også er fri for meieriprodukter :)


#8

bærrgen sa for siden:

Hvordan går det med isprosjektet ditt Maja Élen?


#9

Maja Èlen sa for siden:

Har ikke fått sett noe nærmere på det :p Generelt veldig travelt for tiden, og mat fra grunnen av er nesten en mangelvare, så dessert dessverre lite prioritert. Men jeg HAR tenkt å få til noe utover sommeren her.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.