< Tilbake til oversikten

Gateau Marcel gone lowcarb

#1

Salsa sa for siden:

[b][/b]Ganske så fornøgd med gårsdagens kjempegode sjokoladekake. Så etter mange års anonymt medlemskap her, tenker eg det er på tide å bidra litt...

Lavkarbo Gateau Marcel a la Marie:

Sjokoladeblanding:
150 g smør
150 g 86% sjokolade
25 g tagatesse

Smelt smøret. Smelt sjokoladen i smøret. Rør inn tagatesse og bland godt.

Eggedosis:
7 eggeplommer
50 g tagatesse

Visp godt til eggedosisen blir lys. Vend inn sjokoladeblandinga.

Marengs:
4 eggekvitar
25 g tagatesse

Visp eggekvitane til det blir kvitt. Tilsett litt og litt tagatesse, pisk vidare til det blir stivt og blankt.

Vend marengsen inn i sjokolade-/ eggedosisblandinga.

Kle ei 24 cm rund form med bakepapir i botnen. Hell 350g av røra i forma. Steik ved 160 gr. i ca. 20 min. Resten av røra (=sjokolademousse) settast i kjøleskap. Fordel sjokolademousse over kaka etter at den er avkjølt. Oppbevar kjølig. Skjer rundt kanten av forma med kniv for å løsne kaka, fjern papiret og sett kaka på fat. Pynt evt. med td. bringebær, eit lite dryss med finhakka mandlar/ nøtter, sukkerfri sjokolade, stemorsblomster eller noko anna du synes passar. Tippar det også vil passe fint å sette smak på røra med litt chilipulver om ein har sansen for det.

Nyt!! :-)


#2

Carisma sa for siden:

Takk for påminnelse :) Ser den kaken er veldig populær blandt danske LCHF-ere, så må få testet den snart!


#3

Butterfly83 sa for siden:

Åh herlighet, måtte søke opp bilder, og det så godt ut! Skal testes!


#4

Salsa sa for siden:

Eg fann ikkje denne då eg googla, så berre gjorde litt om på den oppskrifta eg vanlegvis brukar med sukker, den er vel frå nrk.no trur eg. Litt mindre sjokolade for å spare litt karbo og svakare varme/ kortare steiketid pga tagatesse. Og med nøyaktig mål på kor stor del av røra som skal steikast, det gjer det lettare å finne rett steiketid frå gong til gong. Men dansk, ja. Det burde eg ha tenkt på. Sjekk td @majachocolat (dansk kokebokforfattar) på insta for pyntetips (advarsel: mykje freistande i den feeden...).


#5

ekenna sa for siden:

Har laget denne til i morgen. Jeg brukte 100 g sjokolade istedet for 150 gram, da jeg ønsket litt mindre karber. :) Tenkte jeg skulle piske litt krem og ha på toppen, og pynte den med jordbær og blåbær, slik at det blir en skikkelig 17. mai kake! :D selv om jeg må nøye meg med å skubbe unna bærene på måtte kakestykket mitt da. Deler jeg kaken i 16 kakestykker (når jeg har brukt 100g i stedet for 150 g sjokolade) vil hvert kakestykke inneholde 4,2 g karbohydrater (uten pisket krem og bær.) Dette er veldig overkommelig! (Da har jeg ikke regnet med sukkeralkoholer i tagatessen! :)


#6

ekenna sa for siden:

Jeg må bare få skryte over denne fantastiske kaken! Jeg gjorde som jeg skrev over her og toppet den med krem, jordbær og blåbær. Det er den beste kaken jeg har smakt! Og de som smakte på den, skrøt hemningsløst. Min samboer, som er en kakemenn, men som aldri helt har likt noen av de lavkarbo kakene han har smakt, spiste 3 svære stykker etter hverandre! Da kunne han visst spist mer, men da var det ikke så mye igjen av kaken. :p takk for en oppskrift som skal brukes igjen! Tror det var den enkleste, raskeste og beste kaken jeg har bakt(og smakt!). :)


#7

Milie_V sa for siden:

Denne var kjempegod :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.