< Tilbake til oversikten

Ungene mine er sukkerjunkies...

#1

Lenno sa for siden:

Har to små som er vanvittig opptatt av kaker, godteri og snacks. Tenker "avsukre" dem, dvs begrense inntaket til litt godteri på lørdagen. Pr i dag får dem i seg alt for mye sukker og søppelmat.

Hva tenker dere om å gi lchfkost hjemme? Noen dager er dem med far, som er høykarbomann, og i bhg får dem høykarbomat. Brød og frukt. Hvilke konsekvenser får det å gi dem noen høykarbo og noen lavkarbo måltider om hverandre? De vil jo aldri bli særlig gode til å brenne fett... Eller er kanskje ikke metabolismen deres ødelagt (enda)...?

I tillegg er det det sosiale... Hvis bare folk kunne slutte å "være snille" med å gi dem is, kjeks og kakao...


#2

HP sa for siden:

Vi passer på at barna alltid spiser proteiner og godt fett til alle måltider. De spise mindre karbohydrater enn andre barn vi kjenner, men ikke lavkarbo. Vi har ikke brød eller annen gjærbakst hjemme, knekkebrød hjemme og i matpakker. Vi serverer poteter/ris som tilbehør til middag.


#3

Lenno sa for siden:

Takk for svar!

Skulle ønske jeg klarte å ta bort lysten på søtsaker, men det har de virkelig fått smaken på altså. Får begnne med å ta bort alt av godteri, brus osv på hverdager, og så gradvis gå over til mer og mer lavkarbomat. Hvis de er som meg er brød eller pasta nok til å holde søtsuget ved like.


#4

HP sa for siden:

Vi har litt godteri på lørdager. Passer på å ikke ha noe i hus på ukedagene for da sniker de eldste i skapet. :cool:

Jeg ville begynt med å innføre lørdagsgodt, og justere måltidene (mer protein og mindre stivelse). Proteiner gir økt metthetsfølelse så det bidrar til å redusere lysten på søtsaker.

Prinsippene vi lærer ungene våre: Proteinkilde i alle måltid, karbohydrater er tilbehør.


#5

Lenno sa for siden:

Lørdagsgodt har vi, i passe mengde. Problemene er kafeturer, søndagsdesserter, barnebursdager, besøk osv.

Problemet er at de er litt kresne, og sier stort sett at middagen som serveres er ekkel.. Pølser og grønnsaker går ned på høykant, og kanskje de begynner å like flere ting hvis tilgangen på søtt/stivelse er mindre. Har vi taco feks, så spiser jeg tacosalat, mens dem spiser mest lefse med minimalt fyll.

Morsomt at ene ungen har blitt opptatt av å bli stor og sterk. Bare synd noen i bhg har fortalt henne at hun må spise banan for å få det til :confused:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.