< Tilbake til oversikten

Sylwesters crazy Fajita

#1

sylwester sa for siden:

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&amp;pictureid=3948[/img]

Fajita kryddermiks:
4ss paprikapulver
4,5ts cayennepepper
6mål stevia (270mg tisvarer 6ts sukker)
2ss løkpulver
2ts hvitløkspulver
4store kyllingbuljongterninger smuldres i
2ss spisskumin
1ss salt

Jeg pleier å bruke kniv til å rute buljongen før den legges i en pose emd resten av det tørre og blandes godt. Holdes i posen eller has på et krydderglass. Holdbarheten til dette er like mye som ingrediensene. I praksis bryr jeg meg lite siden det uansett skal varmebehandles.

Salsa:

  1. boks med grovhakkede hermetiske tomater (jeg bruker de billige fra Rema)
  2. ss rødvinseddik (eller annen eddik)
  3. fedd hvitløk hakket
    2-5 skiver frisk chilli (evt jalapeno)
    1/2 ts spisskummin
    1/2 finhakket løk

Ha i halvparten av tomatene, eddik, hvitløk, chilli i et litermål. Kjør glatt med stavmikser. Ha i resten av tomatene, løk, og litt frisk koriander og bland godt. Has i kjøleskap. Jeg har somregel fryste korianderbladet siden planten ikke overlever mer enn noen få dager hos meg, men i denne salsaen merked du ikke forskjell. Holder i flere dager i kjøleskap.

Fajita:
1,4kg kylling
4 squash
2 paprika
1 liten løk
1 dl olje til steking

Skjær squash i skiver av 1-1,5cm og stek i olje på begge sider. Del gjerne hver i 2 etter de er snudd.

Skjær kylling i strimler og stek til de har en gylden overflate. Ha på 2-3ts med fajitakrydder. Ha over squashen og sett på lav varme.

Paprika skjæres i strimler og stekes i panne med litt olje. De kan godt få litt sorte kanter. Has på toppen av squashen.

Skjær løk i tynne båter og stek i litt olje. Den skal helst ikke svis. Legger på toppen av paprikaen.

Når alt er klart kan det blandes og has på tallerken. Toppes med salsa og seterrømmme.

Jeg er ikke noe fan av å bruke lavkarbotortilla siden som dere sikkert ser så er det nok karbohydrater i dette som det er. De i familien som ikke er på lavkarbo spiser dette i tortilla og syns squash er en god tilføring.

Dette er så godt at jeg sjeldent spiser dette andre ganger enn i helgene. Det er lett å få i seg litt mye proteiner.


#2

BenteR sa for siden:

Takk for oppskriften!
Det så knallgodt ut, så dette skal jammen prøves :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.