< Tilbake til oversikten

Mett eller umettet fett under lavkarbodietten?

#1

Sexylover8000 sa for siden:

Hei! Er helt ny i dette og trenger all tips og råd om dere skulle ha noen :)

Det jeg lurer på ang fett er om jeg skal få i meg mye mettet fett som bacon, fløte osv, eller umettet fett som avokado, nøtter ++?
Vet at med lavkarbo så skal man øke fettinntaket, men skjønner ikke helt om det er METTET eller UMETTET fett de mener? :/ håper det er mettet fett for jeg elsker bacon og kunne levd med det :D

Også ett siste spørsmål.. jeg prøver å ligge under 100 g karbohydrater per dag. Vil det si at jeg kan spise ca 2 appelsiner og litt bær? Eller burde jeg droppe det helt?

Takker for alle svar!


#2

TrillTrall sa for siden:

Med så mye som 100 g karber bør du ikke pøse på med fett, den "magiske grensen" er vel på 72 g karber pr. dag før man må bremse på fettinntaket om jeg ikke husker feil.

Det beste er vel å øke litt med fett fra begge leire, bacon er svært salt og man bør vel ikke spise mengder av det av den grunn. Men godt er det!


#3

sylwester sa for siden:

Svaret er avhengig av hvilken kostholdsfilosofi du følger:

På en ketogen lavkarbodiett har det lite å si om fettet er mettet eller ikke.
På en lavkarbodiett ala Lindberg så vil det ha mer å si siden de spiser mer karbohydrater.

Jeg ville si 100g er ganske mye og nærmere Lindberg så da bør du foretrekke flerumettede fettsyrer der du kan.
Du burde oppdatere kostholdsfilosofien din til å inkludere 100g. karbohydrater. Da vet vi hvor på landet du ligger uten at du må skrive det hele tiden.


#4

Sexylover8000 sa for siden:

Oisann, uffda.. :/
Visste ikke at det fantes flere typer "lavkarbo" hehe... viser hvor ny jeg er i dette.
Så hvis jeg skal følge ketogen lavkarbo, så kan jeg spise masse bacon, pølse og den slags? Jeg blir ikke tjukkere av det, ikkesant? Og burde jeg da spise så MYE mettet fett som mulig, eller hvordan funker det? :)


#5

sylwester sa for siden:

Hvis du spiser ketogent så vil fettet være det som gir deg energien kroppen trenger.

Ja, du kan spise så mye rent kjøtt og foretrekke de feteste variantene. Å få i deg nok fett blir utfordringen i starten siden folk flest har fettfrykt.

Pølser inneholder en del stivelse så det er ikke automatisk hverdagskost. Du må nesten sjekke inneholdsfortegnelsen. Derimot spiser jeg ofte hamburger (100%kjøtt) med jalsbergost og et speilegg på toppen med masse bacon til. Som tilbehør liker jeg en oppskåret middels blomkål som har vært 6minutt i micro, deretter kokt i panne sammen med litt kremfløte og ost i stekefettet fra det andre.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.