< Tilbake til oversikten

Ketosestix og ketose rundt 50 g karbo

#1

Nillemortil1 sa for siden:

Hei. Kan man stole på ketosestix?
Jeg ligger midt på treet i ketose. Jeg har tidligere erfart at jeg kommer raskt i ketose og at jeg tåler mange karber. Men kan det virkelig stemme at jeg er i ketose tross karmer på rundt 50? jeg teller sjeldent. holder meg bare unna sukker, mel, pasta, ris, rotfrukter og frukt. Men spiser feks allikevel et grovt knekkebrød i løpet av en dag og drikker latten min hver dag. Spiser også andre ting med karbohydrater, men da lite.


#2

BenteR sa for siden:

¨Grensen for når man er i ketose er variabel. Alle mennesker havner feks i ketose om de sulter/har gått lenge uten mat, og derfor er det ingen vits i å måle om morgenen feks. Ketostix skal brukes et par timer etter kveldsmaten for å gi et nøyaktig resultat.
Ketose og ketolyse er forresten to forskjellige ting. Du har satt ketolyse som kostholdsfilosofi, men med kosten du beskriver, så følger du ikke ketolysekuren.
Ketose er det man havner i når kroppen forbrenner fett. Da skilles det ut ketoner som du kan sjekke ved feks ketostix. Siden grensen for hvor mye karbohydrater kroppen takler før den går over til å hente energi fra fett i stedet for karbohydrater er individuell, kan noen være i ketose på 50 karbohydrater, mens andre må holde seg under feks 30.


#3

Nillemortil1 sa for siden:

Jeg har vel egentlig sluttet å følge noen kur og spiser lavkarbo, men får se på vekten da. Hvis den ikke rikker seg får jeg vel revurdere det. Men tok ketostix og var i ketose tross ikke denne "ekstreme" lavkarbodietten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.