< Tilbake til oversikten

Lifesum viser feil? Hvordan få i meg mer fett (tåler ikke egg og melk)?

#1

frkgressløk sa for siden:

Heisann!

Jeg er helt ny her på forumet og på lavkarbo. Startet på ketolyse for en uke siden. Følger en kostholdsplan fra "Spør Thor", men den inneholder en del retter med egg i, inkludert majones, rekesalat osv. Jeg er allergisk mot både melk (både laktose og melkeproteiner) og egg, og kan derfor ikke ha disse matvarene. Har derfor en del spørsmål i tilknytning til hvordan jeg skal få i meg nok næring.

Jeg erfarer at når jeg følger planen, så spiser jeg ofte for mye protein i følge Lifesum når jeg logger maten der. I appen står det at jeg skal ha 15% protein. Jeg har lest litt forskjellige meninger om hva som skjer når man inntar for mye protein. Noen mener at det ikke har noen betydning, andre mener at det omdannes til fett. Hva er rett her? Akkurat i dag er jeg 26 g over proteingrensa, da har jeg spist 100 g kyllingfilet og 200 g kjøttdeig.

Som sagt får jeg ikke i meg fett via egg eller meieriprodukter, men jeg steker maten i cocosa, har litt olivenolje over salaten, spiser oliven, litt valnøtter og har noen spiseskeier med MCT i teen. Etter kostholdsplanen får jeg i meg 100 g lett kokosmelk hver dag i smoothie med bær. Hva kan jeg tilføre for å få i meg mer fett? I dag mangler jeg, i følge Lifesum, 38 gram fett. Jeg kan ikke tilføre fett via avocado akkurat nå, på grunn av kostholdsplanen hvor jeg skal holde meg unna i en fireukersperiode pga. IBS (irritabel tarm). Er det sånn at man ikke går ned i vekt hvis man ikke får i seg nok fett? Jeg erfarer at jeg blir fort sulten, og at jeg er sulten i fasteperiodene.

Jeg kommer veldig fort opp i karbohydrater, er visst litt for glad i grønnsaker, spiser de med minst karbohydrater. I følge Lifesum ligger jeg på 7 % karbo i stedet for 5 %, dvs. at jeg er 7 gram over grensen. Her reknet jeg litt på karbohydratene selv i går kveld, og kom frem til at Lifesum ikke stemmer, og kunne faktisk trekke fra ca. 2 karbohydrater ift. verdiene jeg fant på Matvaretabellen.

Håper noen har lyst til å svare meg! Synes dette er spennende! Til opplysning er jeg 170 cm, kvinne, ca. 92 kg og vil ned 20 kg. Løper intervaller 2 ganger i uka, trener styrke tre ganger i uka, håper de tunge beina forsvinner snart! Stemmer verdiene Lifesum har lagt inn ift. min kropp?

Har vært i ketose siden tirsdag, testet med sticks. :) :D


#2

TrillTrall sa for siden:

Fet kokosmelk inneholder riktignok 1,5 g kh/100 g, men den inneholder også 3 ganger så mye fett som den magre. Hadde tenkt å foreslå avocado, men ser at det ikke går. Er det ikke macademianøtter som er så voldsomt kaloririke? Penøttsmør?

Er det nødvendig å være så utrolig nøye at man regner noen få gram for mye? Siden du trener mye så trenger du mye (og riktig) næring også. Mange gjør faktisk den feilen at de spiser for lite i forhold til hvor mye de trener. Kjenner igjen det du sier om tunge bein, jeg ga opp å ligge så lavt som jeg gjorde på karbene (ca. 40 g / dag) etter å ha prøvd i et halvt år, det funker bare ikke for meg.


#3

BenteR sa for siden:

Hovedfunksjonen til protein er og vedlikeholde og bygge muskler. Trener du så mye som du gjør, så trenger du mer protein enn en stillsittende person. Sånn er det.
Nå kjenner jeg ikke spesifikt til matplanen din, men som multiallergiker selv (gluten, soya, eggehvitte, melkeprotein, mandler, nøtter, torsk, skalldyr og gjær)så vil jeg si at det er ikke problem og få i seg nok fett.
Jeg har også irritabel tarm.
Fett hos meg kommer hovedsaklig fra fet fisk, fett kjøtt, avocado, eggeplommer, fet kokosmelk, gode oljer og frø. Jeg spiser veldig mye, 3500 kcal pr dag og 350 + fett. Karbohydratene er 5 pr måltid, maks 25 i døgnet. Jeg spiser for mye protein etter tabellene der ute, fordi kroppen min velger av en eller annen idiotisk grunn og spise opp musklene mine :( Vi skal vel i utgangspunktet ligge på ca 1,5 g protein pr optimal kroppsmasse. Jeg er bare 41 kg, men spiser 150 + g protein.
Ved store mengder protein er man litt redd for nyrene så nyrene mine sjekkes ved blodprøver jevnlig, men de er helt topp og jeg får tommelen opp fra både lege og ernæringsfysiolog
Om kroppen får for lite næring i form av fett eller karbohydrater, så kan kroppen omdanne protein til energi, men prosessen er krevende for kroppen/nyrene. Får man nok fett/karbohydrater, så vil overflødig protein kunne bli lagret som fett i kroppen.

Tåler du forresten ikke eggeplomma heller? De aller, aller fleste som er allergiske mot egg er allergiske mot hvitten.


#4

frkgressløk sa for siden:

Tusen takk for svar!:)

Har tenkt å gjeninnføre avocado etter at jeg er ferdig med planen. Akkurat nå ligger fokuset på å stabilisere magen.

Nei, det er kanskje ikke det. Siden jeg er så ny i gamet, så lurer jeg stadig på noe. Men da skal jeg ikke henge meg for mye opp i proteinene. Oi, da holdt du ut lenge! Jeg håper at det går over snart.... Hvor måtte du opp i for at det ble bedre? Var du fortsatt i ketose, da?


#5

frkgressløk sa for siden:

Tusen takk for svar! :)

Da skal jeg ikke henge meg så mye opp i proteinene. :)

Ser at vi har mange av de samme allergiene, jeg tåler heldigvis nøtter og torsk, da, men det er noen grønnsaker jeg ikke tåler. Brokkoli har jeg hatt utslag på før, men etter at jeg starta på lavkarbo, så tåler jeg det!

Så bra at nyrene dine tåler det! Trist at musklene dine forsvinner når du spiser riktig. Litt av en utfordring. Stå på!

Jeg tror ikke det. Har holdt meg helt unna egg i 10 år, og frister ikke akkurat å teste om jeg tåler eggeplomma nå, klarer ikke tanken på egg. Ble så dårlig før, og bare lukta av nystekte vafler eller annet med egg gjør meg kvalm... Jeg har alltid trodd at det var mer vanlig å være allergisk mot plomma.:confused:


#6

sylwester sa for siden:

Jeg bruker ekstra virgin olivenole.. Det er 100% fett med 9kcal fett per gram. Jeg har ofte 4-5ss i salaten min som gir 50g / 450kcal med fett. Man må ha salat el.l å ha det på for man orker ikke shote olivenolje, men man skal jo ha i seg 5 om dagen og det er jo en halv kilo med grønnsaker det siden 1 = 100g.


#7

frkgressløk sa for siden:

Hei, og takk for svar!
Jeg bruker olivenolje også, men ikke så mye, blir vel heller å ringle litt over salaten. Får prøve å ha på litt mer. :)


#8

BenteR sa for siden:

Både eggeplommen og eggehviten inneholder proteiner som kan forårsake allergier, men allergi mot eggehvite er vanligst.
kilde nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/allergi/eggallergi-om-tilstanden-43047.html?page=3


#9

TrillTrall sa for siden:

Jeg var ikke i ketose nei, så langt ned gikk jeg ikke, er ikke særlig overvektig, ligger i grenseland bare. Om jeg ligger på 80-100 g kh/dag så funker det helt fint og jeg kan jogge og trene som vanlig. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.