< Tilbake til oversikten

Skal eller ikke

#1

Elinengelen sa for siden:

Noen sier at det er ikke viktig hvor mye kalorier en spiser. Men når noen sliter med å gå ned, blir det alltid nevnt at kansje en spiser for mange kalorier * forvirret*


#2

BenteR sa for siden:

Hva er kalorier?
Det er det kroppen bruker som energi. Fyller vi på mer enn vi forbrenner så må det jo finnes en plass. Det lagres i kroppen.
Veldig mange kan stort sett spise hvor mange kalorier som de vil så lenge de holder seg under 70 karbohydrater pr dag. Andre har en mer følsom kropp og må kanskje tenke litt på kalorimengden allerede ved 50 karbohydrater.
Følger du ketolysekuren 100 %, så er det vanskelig og klare spise mer kalorier enn kroppen klarer å forbrenne, men selvsagt, for noen kan det være et poeng i å følge litt med på kalori-inntaket også.


#3

Elinengelen sa for siden:

Akkurat. Derfor blir jeg overrasket over at det sies at kalorier ikke er så nøye. Jeg er kronisk syk med smerter og kan ikke trene aktivt og slik. Så jeg må nok følge litt med på kalorier.

En av grunnene til at jeg droppa lavkarbo, var at jeg sto bom stille i over 1 år. Og var for utslitt og syk for å balansere mat. Nå har jeg endelig fått diagnose og er ufør, og litt mer ro i livet til å prøve igjen. Finnes det noe link til oversikt på hvordan forholdet mellom kalorier og fett og slikt bør være?


#4

sylwester sa for siden:

Det kommer helt an på hvor overvektig man er. Des lengre unna idealvekt des enklere er det å miste de. Det glatter ut slik at de siste 10 kiloene kan ta laaang tid. Heldigvis er det ikke så ille å være 10kilo overvektig så lenge det går ritkig vei :-)

Du kan passe på proteininntaket ikke er for høyt, sørge for at du får i deg 500g grønnsaker HVER dag og at du får i deg rikelig med fett (olje på grønnsakene f.eks.). Da skal det gå bra selv uten telling. Jeg teller ikke kalorier for da kompenserer jeg med å spise litt til siden jeg syns det er rart jeg bare får i meg 1400kcal, men i praksis er det derfor jeg går ned i vekt. Ett av mine måltider er ca. 500g og vanligvis ca. 500kcal. 350kcal av dette er somregel de 4ss med olivenolje på salaten så man kan si jeg spiser olje med tilbehør. Jeg merker at jeg spiser litt mer enn dette hvis det er Taco, noe jeg spiser i helgene :-)


#5

Elinengelen sa for siden:

Jeg skal nok ned 50 kg. Siden 1 jan har jeg gått ned 8 og opp igjen 3 i forbindelse med mens. Føler det er litt sånn 1 skritt frem og 2 tilbake. Jeg begynte på lk denne uka. Etter 8 uker på streng kostplan.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.