< Tilbake til oversikten

Fastelavn boller ? Søndags familiemiddag?

#1

Tryllus sa for siden:

På søndag er det fastelavn. .

Jeg har prøvd å bla litt gjennom ulike oppskrifter men fant ikke noe "erstatning" for fastelavn boller?

Lurer på om har dere noe gode erstatning - mannen min er opptatt av den tradisjonelle og ønsker å invitere mine foreldre til middag på søndag. Så skal vi ha fastelavn boller til kaffe hjelpes noe bra tips???

(Siden jeg tok opp søndagsmiddag - så like greit å spørre her enn å lage et enda nytt tråd.. hva slaga erfaring dere har som tilbehør til kalvestek? Jeg tenker ovnbakt broccoli, blomkål med følte og revet ost, med sopp fløte saus. . Hmm vet ikke om det blir god som jeg har i mitt hodet)


#2

TrillTrall sa for siden:

Lag vanlige boller til de andre og noe annet lavkarbogodt til deg selv. :) Du kan jo ikke forvente at de andre kaster sine trandisjoner (dette er tydeligvis en tradisjon hos din mann) på båten selv om du har et litt annet kosthold. :)

Tilbehøret til kalvesteken hørtes nydelig ut! :sikle:#4

Tryllus sa for siden:

Nei absolutt ikke. Jeg formulerer kanskje litt feil, jeg skal altså uansett lage fastelavn boller. Jeg sikter til meg selv. Kan jo ikke liksom sitte der og si nei jeg spiser ikke slik jeg. Må jo lage noe til meg selv også som jeg kan kose meg med sammen med familien ^.^


#5

Tryllus sa for siden:

Ok da får jeg prøve disse.
Får handle inn jk.mel jeg - siden en del oppskrifter innholder den så er det kjekt å ha det i skuffet.
Tusen takk ;) :p


#6

Maja Èlen sa for siden:

Ja det er veldig kjekt. Selv om den koster litt og boksen ikke er så stor, så bruker man så lite hver gang at den kan fint vare en god stund.

#7

sylwester sa for siden:

Jeg ville bakt vanlig boller til gjestene. Selv bruker jeg en oppskrift familien har brukt i lang tid, men erstatter sukkeret i den med 75% vekt sukrin. Dette er dog fordi jeg har diabetikere i familien som ikke spiser lavkarbo.

Til meg selv:
Et annet alternativ vil være å bruke Kanuttens LOFF-oppskrift. Husker i den tråden lagde noen kanelboller, men bildene er borte. Jeg kan uansett si at de blir veldig lette og du får følelsen av å ha spist "ingenting" etter en slik bolle og de er farlig gode.

Uansett så syns jeg det enkle ofte er det beste. Lefsene mine er kjapt å lage og de kan brukes til alt. De kan og fylles med krem og friske bær på Fastelavn :-)


#8

Butterfly83 sa for siden:

Jeg rekker ikke å lage boller i morgen, men jeg skal kose meg på mandag i stedet :) Da skal jeg prøve denne oppskriften fra jillsmat.se. Ser veldig mange er fornøyd på instagram, div nettsider osv :) Men jeg dropper mandelmassen da. Pisker bare krem.

www.jillsmat.se/recipe/jills-goda-lchf-semlor/


#9

Tryllus sa for siden:

Ser godt ut - men mye mandelmel. Tror ikke jeg har nok. Men den Bør test ut en annen gang ja :) Tusen Takk for tipset.


#10

Carisma sa for siden:

Søte oopsier med pisket krem og litt bær er perfekte fastelavensboller. jeg har uansett alltid likt vannbakkelsboller bedre enn vanlige boller, og de blir jo nesten like :)


#11

sylwester sa for siden:

Mine lefser er faktisk basert på Oopsi. Jeg spiste altså 2 av 6 jeg fikk av min oppskrift og hoppet, slik som oppskrifta sier, fint over middag den dagen :-)

Eler så søkte jeg litt på forumet og fant Søte Oopsi med vaniljekrem som jeg tenker å prøve neste år (eller veldig snart)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.