< Tilbake til oversikten

Nybegynner. Melk.

#1

Tonjecb sa for siden:

Kan man drikke melk siden det er 4.7 pr 100 g? Trodde det var fy med melk, nå ble jeg plutselig usikker.


#2

BenteR sa for siden:

Det er jo alt etter hvilken kostholdsplan du har?
4,7 karbohydrater er pr dl, så et stort melkeglass blir fort 15 karbohydrater.
De fleste karbohydratene bør komme fra grønnsaker, så på strikt lavkarbo er det ikke rom for å "sløse" bort 15 karbohydrater på et glass melk.


#3

sylwester sa for siden:

Hei

For LCHF, som er min kostholdsfilosofi:
Jeg som følger LCHF har ingen grense, men tommelfingerregelen er at man skal velge det feteste og aller helst prøve å holde seg unna produkter som har mer enn 5gkh/100g. All melk er innafor, men fløte slår det med 2,9. Blandet du ut fløten med 50% vann er det 1,5g. Når jeg lager varm melk så gjør jeg det, mens jeg kjøper innimellom Cappuccino på kaffebar og da spør jeg etter helmelk. Jeg pleide å drikke latte, men da blir det veldig mye melk, mens det i en Cappuccino er mindre melk som er steamet og skummet opp mer. Hvis jeg akkurat hatt en pause så holder jeg meg unna melkeprodukter og kaffe helt de første ukene. Merk også at enkelte LCHF-ere følger såkalt strikt LCHF hvor de setter en grense for antall gram karbohydrater for dagen og da blir et glass melk i meste langet.

For Ingen, din kostholdsfilosofi: Gjør hva du vil!

Forøvrig foreslår jeg at du oppdaterer profilen din med en av kostholdsfilosofiene for det vil være forskjellige svar på om du har valgt Lindberg eller Ketolysekuren. Hvis du i ettertid er misfornøyd med valget så er det bare å skifte.


#4

Tonjecb sa for siden:

Tusen takk for svar :)

Jeg bestemte meg i går for å begynne. Og begynte i går. Så når det står "ingen" betyr det at jeg aner ikke noe om noen av kostholdsfilosofene, visste ikke at det var flere engang :rolleyes:


#5

sylwester sa for siden:

Det er ganske viktig i slike spørsmål siden man under Lindberg, som er ganske liberal lavkarbo, vil kunne drikke melk med god samvittighet siden den baserer seg ikke utelukkende på antall gram karbohydrater man får i seg.

Ketolysekuren er en diett der antall gram per dag skal være under 15 og mesteparten av de bør komme fra grønnsaker. Et glass melk vil være hele karbohyratkvota som skulle blitt brukt til grønnsaker og derfor skikkelig NEI-mat.

Der har du endepunktene. Litt som politisk retning. De andre er et sted mellom disse og mesteparten av differansen mellom de i samme lag er reglene som gjør at den havner der. Enkle fleksible regler, Lister over mat du kan spise, regn ut selv om du kan spise, svada (blodtype).

Se de forskjellige og les deg opp før du bestemmer deg her:
forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=6


#6

Elinengelen sa for siden:

Det er en jungel. Jeg er ikke helt bestemt på hvor jeg lander i lavkarbojungelen


#7

BenteR sa for siden:

Mitt tips er å velge en retning som virker overkommelig og som du kan trives med. Lavkarbo bør ikke være en diett, men en livsstil og da er det greitt og ha valgt noe man kan leve med :)#9

Elinengelen sa for siden:

Takk for link. Jeg syns det er vanskelig. Det står bla at du skal ikke bry deg om kalorier, og så sier andre, at en må følge med på de. Jeg syns det er vanskelig å balansere fett og karb og kalorier og alt, slik at jeg klarer å gå ned.


#10

TrillTrall sa for siden:

Du trenger ikke lesse innpå alt du makter, men du trenger heller ikke tenke særlig på kaloriene før du havner på et platå og vekta står stille over flere uker. Det er jo logisk at en kropp på 70 kg trenger adskillig færre kalorier enn en på 100 kg f.eks. :) Men om man spiser max. 74 g kh (?) pr dag skal man ikke i utgangspunktet være nødt til å tenke på kaloriene nei.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.