Takker igjen for et kult tips StineK! Måtte prøve å lage dette i går, og det var kult! Poff var det noe brødlignende i koppen! :D
Har dog ikke smakt ennå, var ikke sulten (bare lyst å prøve å lage, hehe), men blir nok en smak i dag.
Ja jeg fikk fem slike skiver av dette, her er tre av dem:
Sånn smak- og konsistensmessig syns jeg de var helt OK. Når man ikke har smakt en brødskive eller noe lignende på maaange uker, så var det selvsagt magisk! Deilig å ha noe under rekene og majonesen, osten og skinken o.l. Men jeg er egentlig ikke helt frelst på ting med mandelmel i, da jeg syns det blir så "tørt og kornete" i konsistens. Sikkert en vanesak. I dag tok jeg en slik her skive og stekte med masse smør i panna, det hjalp littegrann da.
Gikk tom for mandelmel - og kjøpte en pose på helsekosten fra "Funksjonell Mat". Og resultatet blie mye dårligere - det klumper seg og henger ikke ordentlig sammen på samme tid.
Har kastet posen fra det gamle - men ser at det nye er fettredusert og konsistensen er mere finmalt.
Er det noen av dere som har fått til fine mikrobrød av fettredusert mandelmel? Er usikker på om det er fettreduksjonen eller finmalt-graden som er problemet.
Fikk kjøpt nytt mandelmel som ikke er fettredusert - da ble igjen resultatet slik jeg ønsker. Denne tredje typen var mere finmalt enn den første gode - men mindre finmalt enn den fettreduserte.
Har eksperimentert mere etter tips jeg ikke helt husker hvor jeg fant.
Men en ss smøreost i tillegg til det andre fungerer fint. Litt fastere i fisken syns jeg.
Og så er det godt å steke/brune skivene litt i stekepanna før jeg spiser. Litt som ristet brød. Men disse små skivene går ikke i min brødrister.
Pittelitt salt i brødet liker jeg også. En fingerklype.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.