< Tilbake til oversikten

Tominutters Mikrobrød

#1

StineK sa for siden:

Snublet over denne og måtte teste:

www.youtube.com/watch?v=uE98gHygT4Y

Det blir et lite brød i et krus - som igjen gir 3-4 skiver på størrelse med en franskloff.

Kan spises med en gang men jeg syns det smaker best avkjølt. Mindre eggesmak da.

Jeg hadde en karbonadekake og litt tilbehør på - absolutt godkjent! :D

Forsøk på nøyaktige ingredienser:

30g mandelmel
1/2 ts bakepulver
1 egg
10g smeltet smør

Bland dette i et krus. Sett det i mikroen på full fres i 90 sekunder. (800W i 2 minutter brukte jeg)

Snu kruset opp ned og brødet ramler ut.


#2

sylwester sa for siden:

Det så da overkommelig enkelt ut så det skal jeg prøve, men er dette noe som holder seg noen dager eller må den spises den samme dagen?



#4

Maja Èlen sa for siden:

Takker igjen for et kult tips StineK! Måtte prøve å lage dette i går, og det var kult! Poff var det noe brødlignende i koppen! :D
Har dog ikke smakt ennå, var ikke sulten (bare lyst å prøve å lage, hehe), men blir nok en smak i dag.


#5

StineK sa for siden:

Akkurat slik ser mine ut også, Maja - takk for at du la ut et bilde.

Har så langt lagt mini-burger, brukt de under egg & bacon, og med vanlig pålegg på. Dette kommer jeg til å lage oftere!

Skal prøve å finne en skikkelig vid kopp så blir de kanskje enda større per skive?

Og jeg oppbevarer de pakket inn i et kjøkkenhåndkle. Da er de i allefall gode å spise dagen etter. Lengre har de enda ikke overlevt her i heimen.



#7

Maja Èlen sa for siden:

Ja jeg fikk fem slike skiver av dette, her er tre av dem:

Sånn smak- og konsistensmessig syns jeg de var helt OK. Når man ikke har smakt en brødskive eller noe lignende på maaange uker, så var det selvsagt magisk! Deilig å ha noe under rekene og majonesen, osten og skinken o.l. Men jeg er egentlig ikke helt frelst på ting med mandelmel i, da jeg syns det blir så "tørt og kornete" i konsistens. Sikkert en vanesak. I dag tok jeg en slik her skive og stekte med masse smør i panna, det hjalp littegrann da.


#8

sylwester sa for siden:

Snakker du om mandelmel eller oppkvernede mandler?


#9

Maja Èlen sa for siden:

Mandelmel :)


#11

StineK sa for siden:

Gikk tom for mandelmel - og kjøpte en pose på helsekosten fra "Funksjonell Mat". Og resultatet blie mye dårligere - det klumper seg og henger ikke ordentlig sammen på samme tid.

Har kastet posen fra det gamle - men ser at det nye er fettredusert og konsistensen er mere finmalt.

Er det noen av dere som har fått til fine mikrobrød av fettredusert mandelmel? Er usikker på om det er fettreduksjonen eller finmalt-graden som er problemet.


#12

StineK sa for siden:

Fikk kjøpt nytt mandelmel som ikke er fettredusert - da ble igjen resultatet slik jeg ønsker. Denne tredje typen var mere finmalt enn den første gode - men mindre finmalt enn den fettreduserte.

Så ikke noe mere fettredusert på meg!


#13

StineK sa for siden:

Har eksperimentert mere etter tips jeg ikke helt husker hvor jeg fant.

Men en ss smøreost i tillegg til det andre fungerer fint. Litt fastere i fisken syns jeg.

Og så er det godt å steke/brune skivene litt i stekepanna før jeg spiser. Litt som ristet brød. Men disse små skivene går ikke i min brødrister.

Pittelitt salt i brødet liker jeg også. En fingerklype.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.