< Tilbake til oversikten

Jamies bakte torsk m/avocado, reker, fløte og ost

#1

Nille sa for siden:

2 porsjoner:

INGREDIENSER:
2 x 225 gr torske fileter uten skinn & bein
1 liten håndfull frisk basilikum - hakket
1 avocado uten skinn & sten
150 gram ferske reker uten skall (ikke spannreker - de blir seige)
1,5 dl kremfløte
150 gr modnet cheddarost - revet
extra virgin oliven olje
sjøsalt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE:
Formvarm ovnen til 220 grader
Smør en ildfast form med olivenolje
Krydre torskefiletene med salt og pepper og legg dem i formen
Fordel rekene over filetene, - dryss hakket basilikum over.
Skjær avocadoen i skiver og fordel over rekene.
Ha over den revne cheddar osten og hell kremfløten over.

Stek i øverst i forvarmet ovn i 20-25 min til osten er gylden og boblende
Krydre lett med salt & nykvernet pepper og server med grønn salat (eller hva du vil)

KNALLGODT :sikle:


#2

mofe sa for siden:

Denne skal så definitivt testes ut imorra den dag :ja:

Men kan jeg bruke vanlig cheddar, eller må den være "modnet"?


#3

Daizy sa for siden:

Nam! Flaks for jeg kjøpte akkurat en potte basillikum igår, så denne må jeg teste :ja:


#4

Nille sa for siden:

Yes vanlig cheddar er OK !:D


#5

mofe sa for siden:

Denne skal jeg prøve imorgen :ja:


#6

Daizy sa for siden:

Jeg prøvde den for ei stund siden - stooor suksess her i gården iallefall!
Et lite herremåltid :sikle:


#7

Elanessë sa for siden:

Ang ferske reker... :o går det ann å kjøpe frosne en dag, og så bruke dem neste dag opptint da? Syns ferske her er så dyyrt.


#8

Nille sa for siden:

Jada, det kan du, det er bare viktig at du ikke bruker spannreker, for de blir skikkelig seige og ekle !


#9

Elanessë sa for siden:

Takk for svar..! Huff ja spannreker syns jeg er så ekle i utgangspunktet...


#10

Iset sa for siden:

Helsike, jeg har bare spannreker og de må brukes opp NÅ. Jeg tror jeg prøver med spannreker, men da kan jeg jo feks. legge dem oppi mot slutten av steketiden? Jeg prøver, blir de ekle piller jeg dem bare ut.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.