< Tilbake til oversikten

Frokostgrøt?

#1

TurboIda sa for siden:

Hei.

Jeg er ny her inne og har et spørsmål om frokost til dere. Før spiste jeg ofte havregrøt til frokost eller semuelegrøt. Har skjønt at havregryn inneholder mye karbohydrater og derfor ikke er ideelt. Regner litt med at dette også gjelder semuelegryn.
Er det noen som har forslag til noe annet man kan lage "grøt" av om morgenen og som metter? Eventuelt noe annet enkelt som ikke koster skjorta?
Er allergisk mot nøtter, spesielt mandler og hasselnøtter.

Over og ut TurboIda


#2

TrillTrall sa for siden:

Kommer jo an på hvilket karbo-nivå du legger deg på, men 40 g havregryn som tilsvarer en vanlig porsjon havregrøt vel, inneholder 25,2 g karbohydrater, bygg og semule litt mer. Chiafrø er det "ineste av in" for tiden, jeg kommer ingen vei med det, men mange gumler jo chiagrøt / chiapudding til den store gullmedalje.


#3

Maja Èlen sa for siden:

Grøt for 2-3 personer:

3dl kremfløte
4ss smør
1dl vann
1,5-2 ts Johannesbrødkjernemel
Fremgangsmåte:

1.Smelt smøret i en kaserolle, tilsett fløten. Rør godt mens det varmes opp

2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetøyglass f.eks.Og tilsett det i smøret og fløten mens du rører rundt.

  1. Er grøten din blitt for tynn kan du riste ut 0,5 ts jbk mel til med jevning. Og om den er for tykk kan du spe på med litt vann eller fløte.

Næringsinnhold for hele grøtkjelen (kilde diett.no)

Energi: 1506

Fett: 160,03 g

Karbohydrater: 9,26 g


#4

kamp sa for siden:

Kokosgrøt?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.