< Tilbake til oversikten

Pukka te




#4

Bæret sa for siden:

Det er visst 8 teer som inneholder sukker, dette er kanskje den verste...: Pukka revitalise


#5

sylwester sa for siden:

Hvis det stemmer at det kun er 4kcal i en kopp te betyr det at 63% av de kan være sukker. Dvs. 3kcal som blir 0,75g karbohydrat.

Hvis du derimot finner ut hvor mye innholdet en tepose veier kan du lett regne den andre veien siden det er 0,64g karbohydrater per gram. På basis av informasjonen over så gjetter jeg rundt 1,2g.

Jeg pleide å bruke Twinings grønn te med sitron og har en tepose i en liter vann. Da TV2 hjelper deg tok opp at de hadde sukker i fortsatte jeg å drikke den siden 1g over en arbeidsdag uansett ikke er skremmende. Hvis du derimot lager flere kopper med hver sin tepose så ser jeg at det kan balle på seg. Idag bruker jeg utelukkende te i løsvekt av bedre kvalitet.


#6

TrillTrall sa for siden:

1 tepose på en liter vann? Smaker det noe i det hele tatt? ;) Jeg pleier å erte søstra mi med at hun bare dypper teposen i kruset, men du er jo nesten enda verre! :D Jeg bruker 1 pose på ca. 4,5 dl vann og synes det er max utvanning for min del.


#7

sylwester sa for siden:

Jeg tror det er en vanesak. Hjemme på kveldene så drikker jeg hvit te. Denne er laget i 2dl vann og trukket i 5 minutter. Den har lysegul farge og smaker ganske lite. Mye mindre enn en tepose med grønn te i en liter med varmt vann..

Jeg sluttet å ha i sukker lenge før jeg startet med lavkarbo. Det skjedde at vi gikk tom for sukker og jeg tenke at jeg kunne drikke uten frem til vi fikk kjøpt det inn. Tror det gikk ei uke før vi hadde det i hus igjen og innen den tid var jeg vant med usukret te. For de som liker litt søtt i kan en dæsj laktosefri fløte være et stalltips da den smaker søtere enn vanlig fløte pga av dobbelt så mange sukkermolekyler :-)


#8

TrillTrall sa for siden:

Sukker bruker jeg kun når jeg ikke har en eller annen form for suketter, men etter å ha gått over til stevia-suketter så smaker de vanlige i den blå-og-hvite boksen fælt. Bruker 1 sukett til en kopp nesten uansett størrelse på koppen. :) Helt uten søtning blir for drygt for meg, men det kommer litt an på hva slags te det er da, en del fruktteer går fint, men de smaker jo nesten varm saft...


#9

Pearl sa for siden:

Jeg bruker mye Pukka te, så dette var faktisk en stor skuffelse. :confused:


#10

sylwester sa for siden:

En dæsj fløte så er det ikke lengre uten søtning og med laktosefri kjennes det enda søtere siden andelen sukkermolekyler er doblet.


#11

BenteR sa for siden:

Her hjemme trekker jeg kun på te kjøpt i løs vekt, men jeg hadde faktisk ikke reagert om jeg hadde fått en kopp Pukka te ute.
Selv min pinglete skrott takler fint en kopp te med 1,4 g karbohydrater.
Selv om man drikker ti kopper til dagen, så er det stort sett bare et problem for de som er i ketose?


#12

TrillTrall sa for siden:

Jeg holder et øye med kaloriene og med de mengdene te jeg bøtter innpå hver dag hadde det fort blitt en boks om dagen så det er lite aktuelt. :) Stevia-suketter fungerer helt fint det.


#13

nellie sa for siden:

Tar du noe som helst med karbohydtater i teen, f.eks fløte, så tar du vel bort litt av poenget med å styre unna teer med 0.5-1 gram sukker per kopp?


#14

sylwester sa for siden:

Nå vil en dæsj fløte faktisk tilføre noe til smaken i tillegg til at den er søt og man trenger ikke bruke mye. jeg antar at du er ved nullsum ved 25g. Jeg tror ikke jeg bruker så mye engang. Laktose vil muligens også metaboliseres litt tregere enn sukrose.

Nei, 1g/kopp er ikke så ille så sant det ikke veldig tett mellom koppene. Jeg pleier å bruke sukkerkulør i mat og. Det er mengdene som teller, ikke hva det er.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.