< Tilbake til oversikten

Sprekk

#1

Ballong sa for siden:

Hei!
I jula oppdaget jeg til min forskrekkelse at jeg har gått opp mange kilo. Jeg skjønte at det jeg er ute etter er en hel endring i hvordan jeg ser på mat. Har gått på lavkarbo før og vært kjempefornøyd, men sliter litt nå. Har spist rundt 20 g om dagen i to dager. I dag sprakk jeg skikkelig. Så: Jeg blir så sulten av ikke å spise karbo, når vil det gå over? Og har noen motivasjon til overs, så del gjerne. Vil dette så gjerne, men synes det er så vanskelig. Alle tips mottas med stor takknemlighet.


#2

BenteR sa for siden:

Hva/hvor mye spiser du i løpet av en dag og hva/hvor mye drikker du?
Om du går rett fra et høykarbokosthold til ketogen kost så er det helt normalt med noen uker der du nesten føler deg influensa-syk.

Spiser du så lite som 20 karbohydrater pr dag, så trenger du ikke tenke på kaloriene, iallefall ikke før kroppen er blitt vant med å bruke fett som energikilde i stedet for karbohydrater.

Jeg har levd ketogent, det vil si at jeg spiser 5 karbohydrater pr måltid og max 25 karbohydrater i døgnet og har gjort det siden 2010 og trives veldig godt slik. For mitt vedkommende var det ikke vekt som fikk meg over på denne dietten men diabetes type 1 og en kropp som ikke godtar insulin.

Mitt beste råd er og ha mat klar i kjøleskapet. Feks lage opp en omelett som du kan skjære "pizzastykker" av eller steke opp kyllingvinger/lår/koteletter som står klar i kjøleskapet, kanskje med en god hjemmelaget dip og en salat. Supper og gryter er kjekke og ha ferdige, enten i kjøleskapet eller i fryseren i porsjonspakker (tiner og varmer i mikroen). Har du ikke lekker og god mat stående klar, er det mye lettere og sprekke og ramle oppi ei skål med godteri eller rett og slett junkfood.

Min erfaring er at man IKKE blir sulten på dette kostholdet om man bare passer på og få i seg nok mat. De gangene jeg har vært innlagt på sykehus og maten der har bestått av 1 egg om morgenen + en kinakålsalat, mer av samme salat som lunsj, middag enda mer salat + litt kjøtt eller fisk og kvelds enda mer salat, da har jeg vært sulten og det er helt naturlig, fordi en kropp trenger en energikilde og når man lever så strengt lavkarbo så må man også få i seg protein og fett slik at den totale mengden kcal er stor nok.

Min inngangsport til lavkarbo var dr.Hexeberg sine bøker, først og fremst "Frisk med lavkarbo -100 oppskrifter" Den boken skal finnes på bibliotekene om du ikke har lyst til å kjøpe.


#3

Ballong sa for siden:

Wow, her var det mange ting å ta med seg. En dag for meg kan starte med en omelett med ost og skinke. Til lunsj blir det gjerne et par skiver lavkarbobrød med ost. Når jeg kommer hjem kan jeg godt lage en biff med salat, eller noe annet kjøtt med grønnsaker ved siden av. Må jeg ha kvelds blir det kanskje en skive eller to igjen. Hvor mye jeg drikker, vet jeg ikke - men jeg drikker vann og Pepsi max. Tusen takk for alle tips. Får håpe det går bedre i dag! :-)


#4

Carisma sa for siden:

Høres ut som du får lite fett? Og du har Atkins som kostholdsfilosofi, da er vel ikke lavkarbobrød ok i den første fasen? Og heller ikke pepsi max, som forøvrig kan gjøre deg sulten.


#5

heffti2011 sa for siden:

Mi erfaring er det motsatte. Eg blir svolten av å ete karborik mat. Med ein god frokost med egg og bacon steikt i olivenolje og cocosa eller meierismør, treng eg ikkje mat før langt ut på dag.


#6

Lenno sa for siden:

Jeg ville prøvd å bytte brus mot farris, eller vanlig springvann, og å spise mere fett fra gode kilder. Det er fettet som gjør deg mett. Og så ville jeg droppet lk-brød. Har ikke sansen for lavkarbomat som etterligner høykarbovarer. Da får du potensielt ikke tatt tak i de dårlige vanene som har ført deg på villspor i utgangspunktet. Det er altså min personlige mening, er sikkert mange som har klart å legge om kost/livsstil med "etterligningsmat" som en del av pakka :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.