< Tilbake til oversikten

Når ketose ikke funker lengre - Vær så snill å hjelp en frustrert jente

#1

Nupsida sa for siden:

Hei, nå trenger jeg virkelig noen råd her. For 5-6 år siden begynte jeg på lavkarbo og hadde meget suksess. Jeg gikk ned 30 kilo iløpet av kort tid, men så fikk jeg meg samboer og vekta gikk opp igjen pluss litt til.

Opp igjennom årene har jeg prøvd ut lavkarbo og har hatt suksess der, men det har vært vanskelig å holde.

Nå i august prøvde jeg meg igjen, et ordentlig forsøk. Første uken ned 3,5 kilo også var det bomstopp i en måned, da klarte jeg ikke mer. Utrolig demotiverende med absolutt null resultater, samt jeg slet litt med magesmerter.

Nå for to uker siden bestemte jeg meg for å gjøre ett til forsøk da jeg slet litt i august og mistenker at jeg ikke gjorde det helt korrekt. Kostholdet gikk veldig bra og første uka var ned 3,5 kilo, andre uka bomstopp, men nå, de siste dagene har jeg gått opp?? 1 kilo igår, 1,5 kilo idag. Jeg fatter det virkelig ikke. Mensen har jeg hatt. Jeg er i ketose, så jeg spiser korrekt. De siste dagene er magesmertene tilbake og jeg kjenner at nå er det like før jeg gråter. Dette har vært min trygge havn på en måte, lavkarbo er det eneste som funker på kroppen min, hva i alle dager gjør jeg når dette ikke funker? Vekta går bare opp å opp og om lavkarbo ikke funker, da er det jo ingen måte å stoppe det på! Jeg har vært på en eller annen form for sunt kosthold helt siden jeg var 15, alikevel lyste vekta nesten 129 kilo mot meg bare for en måned siden.

Jeg har kommet dit at nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, er det noen snille sjeler der som har noen kommentarer eller noen ideer her til hva i alle dager det er som skjer med kroppen min?


#2

kamp sa for siden:

Hva og hvor mye spiser du?


#3

Nupsida sa for siden:

Jeg starter dagen ofte med eggemelk kakao (egg, 60g smør, noe søtning og litt bakekakao - ca 1,5 kh)

Av og til har jeg lunsj som kan være osterundtstykker med litt ost på, eller noe kvarg, eller en ølpølse. Jeg spiser ikke så mye da for er ikke så sulten.

Middag inneholder ofte kylling med enten fløte og noe krydder, eller tomatsaus, ofte løk og hvitløk, paprika, squash kanskje. Gjerne og ost eller fløte.

Og om kvelden kan jeg bli fysen, men sukkerfri sjokolade og sånt gir meg fort vondt i magen så det dropper jeg. Nå i juletider spiser jeg gjerne en klementin til dagen og, men holder meg i ketose.

Jeg drikker vann og pepsimax igjennom dagen, blir kanskje 2-2,5 liter væske tilsammen.

Dette er faktisk mer strikt enn den første gangen jeg hadde veldig suksess med lavkarbo, da var det ofte at jeg tød til atkinsbarer, nå reagerer magen min tvert.


#4

kamp sa for siden:

Har du regnet kcal innhold?

Noen må i kalori underskudd for gå ned i vekt til tross for lavkarbo.


#5

Lemen sa for siden:

Når du har problemer, så vil jeg anbefale å veie og regne mer nøyaktig på karbohydrater, og eventuelt kcal.

Er litt for ca det du beskriver til å kunne hjelpe deg særlig videre på vei. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.