< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og høyt blodtrykk

#1

BigInJapan sa for siden:

Hei,

Mulig jeg poster i feil kategori, men prøver likevel :)

Jeg har vært hos legen og fått beskjed om at jeg har litt høyt blodtrykk. Fikk samme beskjed for 1 år siden også fra en annen lege så det er vel kanskje på tide på gjøre noe med det. Har tatt en del blodprøver så foreløpig skal jeg ikke behandles for dette, men jeg ønsker å gjøre noe selv.

Jeg har lyst til å begynne på lavkarbo. Jeg har gått på lavkarbo for noen år siden med gode resultater både vektmessig og helsemessig mtp overskudd og velvære. Dessverre har jeg ikke vært flink etter jeg fikk resultatene jeg ønsket så nå er jeg ikke helt der jeg vil være.

Jeg har alltid vært slank, men nå veier jeg 77 kg, noe som er i overkant når man bare er 162cm høy. Jeg går på tur hver dag og jeg er ganske aktiv.

Uansett, er det noen ting jeg bør tenke på med tanke på lavkarbo og blodtrykket? Noen hensyn jeg bør ta? Jeg tenker streng fase de 2 første ukene for å komme i gang og deretter moderat lavkarbo. Det fungerte ganske bra å gjøre det på den måten forrige gang for etter 2 uker i streng fase var jeg over søtsuget, og det er min største utfordring. Selve kosten og mengde jeg spiser har aldri vært problem så lenge jeg ikke har vært på sjokoladekjøret...

Takker for alle innspill som måtte komme :)


#2

Liseta sa for siden:

Hei! Jeg kan kun uttale meg på vegne av meg selv, men hos meg har lavkarbo ført til et lavere blodtrykk, har aldri hatt høyt blodtrykk, men nå ligger jeg under normalen.
Vil tro at lavkarbo kan være med på å senke ditt blodtrykk, blant annet ved å spise mindre salt, som det mye av i ferdig mat.
Med mindre du har en kropp som blir stresset av å være i ketose? Stress kan jo føre til høyere blodtrykk.
Nå er jeg ingen ekspert!
Ønsker deg lykke til :) Håper du vil oppdatere om en stund, så får vi høre hvordan det har gått med blodtrykket ditt.


#3

BigInJapan sa for siden:

Tusen takk for svar Liseta!

Jeg tenker at å få av seg noen kilo antagelig vil hjelpe på blodtrykket og så lenge jeg gjør det med måte er det fornuftig. Og som du sier, være forsiktig med salt.

Utfordringen er å komme i gang. Har vært sliten over lengre tid og da er det litt vanskelig å motivere seg. Selv om jeg vet overskuddet antagelig vil komme etter ikke så alt for lang tid. Må mote meg opp og bare hive meg i det :)

Takk igjen :)


#4

Liseta sa for siden:

BigInJapan, jeg må si du velger en tøff periode å starte opp med lavkarbo :)
Jeg følte meg sliten og hadde dårligere energi de første 2-3 ukene på lavkarbo. Nå er det mye bedre enn det noen gang har vært! Kroppen min har iallfall godt av lavkarbo :)


#5

BigInJapan sa for siden:

Hehe, det går ikke så bra foreløpig. Er nok ikke helt rette tiden å starte mtp at det står fristelser fremme hvor enn jeg snur meg. Men, jeg jobber med å snu tankesettet. MÅ jeg ta en sjokolade selv om det står fremme, eller kan jeg droppe det av og til? Hvis jeg snur på enkelte vaner og jobber med motivasjonen vil jeg være fit for fight etter jul tenker jeg :)


#6

Liseta sa for siden:

Høres ut som du er på rett spor likevel:) Viktig å jobbe med tankegang, og endre mønster.
Merker selv også at juletiden er vanskelig. var noen andre som skrev det at " det er ikke det man spiser mellom jul og nyttår man legger på seg av. Det er det man spiser mellom nyttår og jul som har en betydning". Og det er jo på mange måter sant :)

Fortsatt lykke til med kostendring :)


#7

Carisma sa for siden:

Spør heller deg selv hvorfor du tar den sjokoladen? Og etterpå om det var verdt det. Noen ganger er det verdt det, de fleste ikke :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.