< Tilbake til oversikten

Streng LCHF - hva lage til fredagsmiddag?

#1

Live77 sa for siden:

Syntes det er tidkrevende å måtte regne karbohydrater hele tiden, men det må jo til. Men er det noen som har tips til fredag/lørdagsmat som er lettvinne og som kan passe inn i min hverdag med kun 10 karber per dag?? :)


#2

Liseta sa for siden:

Her har vi ofte taco på fredager! Lag tacokrydder selv. Og kutt ut lefsa. Blir som en tacosalat :) kan gjerne bruke creme fraish til ;)
I morgen skal vi ha pizza her. Jeg lager egen bunn til meg selv, det går fort. Bruker under 10 min på å lage bunnen. Her er oppskriften på bunnen jeg lager: lavkarbolife.blogspot.no/2016/10/lavkarbo-pizzabunn.html?m=1

Lykke til :)#4

sylwester sa for siden:

Den wrappen er sikkert fin hvis man er litt mer liberal, men 4g per lefse på en streng lavkarbodiett er 4g bortkastet. Ikke glem at Man har 4g/dl egenlaget tacosaus og at det er over 4g/100g av alle grønnsaker i taco bortsett fra salaten.

Her er hva jeg gjør:
Jeg bruker spiskummin + litt cayennepepper i en kjottdeig som allerede har nok salt, f.eks. Best pris sin. Stekker riktig ved å ha i litte om gangen slik at det blir stekt og ikke kokt. Har i krydderet mot slutten.

Salsa:
1 boks grovhakkede tomater
1ss rødvinseddik
4-6 syltede jalapeno eller 1 frisk chilli
1/2 gul løk, finhakket (jeg bruker sånn alligator med 5mm-firkanter)
1 fedd hvitløk
1ts spiskummin

  • litt salt

Ta mesteparten av det løseste i tomaten i en bolle slik at det er 50% igjen. Ha i alt bortsett fra løk og kjør det glatt med stavmikser. Ha i resten av tomatene og løken. Done.

Jeg bruker ikke tomat eller løk i min taco siden jeg tar godt med salsa som inneholder tomat og løk. Min tacotallerken er basert på bladsalat med en spisesje olivenolje på. Deretter tacokjøtt og på toppen er det minimais, paprika, agurk, ost, salsa og rømme. noen ganger har jeg guacemole. Jeg er ganarnter oppe i 15g karbohydrater så hvis jeg i tillegg skulle spist to lefser ville det jo blitt 23.


#5

Lemen sa for siden:

Om du følger ketolyse (slik det står i boksen hos deg for filosofi), hvorfor har du da gått ned til bare 10 karber pr dag. Ketolyse anbefaler 15 kh pr dag. Det er ikke sånn at du må tyne deg lengst mulig ned i antall karber for å gå ned i vekt. :)


#6

sylwester sa for siden:

Jeg teller aldri karbohydrater hver dag. Jeg teller det når jeg lager en oppskrift slik at jeg har ideell fordeling og en antatt porsjonstørrelse. Jeg har fryseren full av gjenbrukbare plastbokser med forskjellige retter og det er bare å ta en ut på morgenen så er middagen ferdig etter 3 minutter i micron. Akkurat nå er det laksegryte, blomkål- og soppsuppe, og chickentikkamasala. Dette er ukedagene så i helgene så lager jeg mat sammen med familien som f.eks. taco. Fremdeles ganske kjente oppskrifter/fremgangsmåter så jeg teller fremdeles ikke, men er mindre nøye på grønnsakene.

Når det gjelder lunch så spiser jeg faste måltider som jeg 9/10 ganger vet er innafor. Veldig ofte varmretten som er servert med salat istedenfor poteter/ris og de gangene de serverer f.eks. pasta så blir det røkelaks på salaten eller kylling/rester fra forrige dag som havner i salatbaren. Jeg er uansett garantert røkelaks så jeg bekymrer meg ikke.


#7

BenteR sa for siden:

Spiser selv aldri mer enn 5 karber pr måltid = 25 karber i døgnet.
Skjønner ikke hvorfor det er snakk om fredag eller lørdagsmiddag?
Er man i jobb/ på skole, så er det jo akkurat disse dagene som er lettest og lage mat på?
En fredag eller tirsdag er jo ett fett i grunnen. Her spiser vi like godt entrecote på en tirsdag og laks på en lørdag som motsatt.
Poenget er at det alltid er god og "riktig" mat, uansett ukedag eller helligdag.

Vil du derimot ha det lettvint på fredag og lørdag, så er det jo helt greitt og enten ta opp en ferdig rett fra fryseren (her fryses det alltid ned noen porsjoner når jeg lager gryter eller supper) eller bare steke en biff/kotelett/ kyllingfilet og servere med en god salat og kanskje noen selleri-fries?


#8

sylwester sa for siden:

Jeg kommer gjerne hjem sånn i 18-tida og da er jeg veldig sulten. 3 minutter høres helt herlig ut når det kommer til ventetid istedenfor å begynne å lage mat. I helga har jeg bedre tid til å lage mat.
Jeg lager aldri kompliserte måltider til hverdags. F.eks. å lage en skikkelig god fajita hvor grønnsakene er stekt riktig hver for seg og salsaene og guacemolen fått tid til at hvitløken har gjort sitt tar over en time.

På en måte ser det ut til at vår rutine er motsatt :-p


#9

Lemen sa for siden:

Jeg har det på akkurat samme måten. Når jeg kommer hjem fra jobb vil jeg bare varme noe kjapt og ha maten klar på 5-10 min, i helgene har jeg tid til å lage ting som tar litt mer tid. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.