< Tilbake til oversikten

Uvel etter 3 uker på lavkarbo

#1

Sandy sa for siden:

Hei.

Jeg begynte med lavkarbo igjen for 3 uker siden, for å se om det kan ha en positiv effekt på mine ledd- og muskelplager som skyldes artrose. Har lest litt om at det kan være bra. Gikk på lavkarbo for noen år siden, og var veldig fornøyd med kostholdet den gangen, men la om igjen etter at jeg ble gravid.

Har ikke hatt noen nedtrapping denne gangen, kuttet ut alle karbs tvert. Synes overgangen egentlig har gått veldig bra! Teller- og veier ikke kh. Tenker ikke jeg trenger å ha er ketogent kosthold på under 5g, men ligger nok ganske lavt for det.

De siste dagene føler jeg at jeg er veldig slapp, svimmel og ekstremt trøtt. Trodde det skulle gå over etter 1-2 uker. Kan dette skyldes omleggingen? Eventuelt, hva kan jeg gjøre? Drikker muligens for lite vann. Har lest litt at det kan skyldes utskillelse av miljøgifter som er lagret i fettet som forbrennes, men er usikker på hva jeg kan gjøre med det. Sist, gikk jeg på ketogen kost, og da opplevde jeg å få mer energi etterhvert.

Er det noen erfaringer med dette her inne?

På forhånd, takk for svar.


#2

kamp sa for siden:

Du trenger mer enn 5 g kh

Hva spiser du løpet av en dag?


#3

Sandy sa for siden:

Ligger nok godt over 5g ;)

Frokost: "eggebrød", hjertesalatblad eller paprika med skinke og gulost. Kaffe med en skvett kremfløte

Lunsj: enten som frokost, eller middagsrester.

5-10 mandler, kaffe med fløte

Middag: kjøtt (kylling, svin, laks ett) stekt i smør med masse ovnsbakte grønnsaker til (squash, løk, hvitløk, brokkoli, paprika) gjerne med kesam til.

Stort sett vann som tørstedrikk, men cola zero i helgen. Drikker nok litt for lite.

Kjenner meg veldig tilfreds. Ikke sulten mellom måltidene, og slettes ikke fysen (som er mitt store problem)


#4

Susa84 sa for siden:

Vanskelig å si hva det kan skyldes. Kan være at kroppen din bare reagerer. Eller at du rett og slett kanskje får i deg for lite fett?


#5

BenteR sa for siden:

Om du måler og veier alt du spiser i en dag, kan du finne ut om du får i deg nok og også om du drikker nok.


#6

Carisma sa for siden:

Får du i deg nok salt? I en dansk gruppe jeg er med i bruke de saltshots for å komme gjennom overgansplagene. Vi får ofte for lite av det når vi ikke spiser noe fedigmat.


#7

Sandy sa for siden:

Takk for svar. Salter jo maten, men kan være det ikke holder...? Og absolutt mulig det blir for lite fett også. Må vel kanskje begynne å veie :eek:


#8

Spinnerette sa for siden:

Stemmer i ang. salt, hadde samme plager som deg, pluss kvalme på kveldstid, og gikk over når jeg fikk i meg mer salt. Når kroppen skyller ut mer vann enn vanlig (fks ved kostholdsendring, dagen etter en utskeielse, evt syklus), er det greit å være bevisst på at kroppen skyller ut mer salter i samme slengen. Her tyr jeg Farris og agurkskiver med salt og pepper på når det trengs! :)


#9

TrillTrall sa for siden:

Melk og melkeprodukter kan trigge reumatiske smerter. Jeg reagerer veldig på homogeniserte melkeprodukter, men tåler oster, kvarg, skyr (spiser ca. 1 i uka) kremfløte og skummet melk - andre melkeprodukter gir meg smerter i hender og hofter. Har prøvd meg frem flere ganger ved å drikke melk og spise yoghurt (f.eks. 0,5 liter melk + et lite beger yoghurt om dagen) og etter to dager begynner smertene å komme, etter en liten uke har jeg så vondt i hoftene at jeg knapt er gangbar. Ble en annen verden etter at jeg fant ut dette.

Ellers er jeg enig i at det kan høres ut som du får i deg for lite salt. :)


#10

Susa84 sa for siden:

Jeg har fibromyalgi og artoser og spiser paleo diett og lavkarbo. Merker stor forskjell etter jeg kuttet ut alt melk i kosten. Muligens jeg etter hvert kan spise vanlig ost, men det finner jeg ut av etter hvert. :)


#11

Sandy sa for siden:

Tusen takk for svar! Merker allerede forskjell, både ved å drikke mer, men også være mer bevisst saltet.


#12

Sandy sa for siden:

Har du artrose? Jeg tror jo ikke jeg har betennelser i leddene, men tror muskelsmertene kommer fra over/feilbelastninger. Tror du at det er lavkarbo som har hjulpet deg, eller å kutte melkeproduktene?


#13

TrillTrall sa for siden:

Jeg har ikke fått påvist artrose, men har siden ungdommen (nå er jeg 48) hatt ledd- og muskelsmerter og legen min sier at de smertene jeg har i hendene er typiske for artrose, men at det kan ta mange år før det blir synlige endringer og foreløbig viser ikke røntgen noe. Det er ikke lavkarbo som har hjulpet meg, kan ikke huske at smertene var noe bedre den perioden jeg levde bevisst lavkarbo for da spiste jeg jo en del rømme og gresk yoghurt bl.a. Men etter at jeg leste i en bok (Eva Fjelsdtad "Takk for maten?") at forfatteren hadde funnet ut at melk trigget hennes reumatiske smerter at jeg hadde en real aha-opplevelse.

Den sommeren hadde jeg nemlig hatt så mye smerter i hofter og hender at jeg sterkt vurderte å be om sykemelding for jeg klarte nesten ikke å gå på jobben. Siden jeg var alene på jobb i 5 timer var det ikke mulig med noen matpause så jeg spiste en gresk yoghurt med bær og nøtter til lunsj hver dag... Da jeg gikk ut i ferie forsvant smertene på mirakuløst vis. Etter å ha lest boka snakket jeg med en homøopat jeg kjenner og hun spurte om det var homogeniserte melkeprodukter som var verst og det er det jo. Jeg tåler smør, oster, gomme, kremfløte og antagelig skummet melk. Jeg kan spise litt kvarg og skyr (spiser en i uka) og det virker som det går ganske bra om melken har vært varmebehandlet. Det rare er at når jeg er på Kreta kan jeg spise masse gresk yoghurt uten å ha smerter overhodet - gjetter på at den lages av ikke-homogenisert melk. :) Disse hoftesmertene hadde jeg hatt med ujevne mellomrom tidligere også og trodde de skrev seg fra for mye jogging på asfalt, men ser jo i ettertid at det er melkeproduktene som gjorde det. Spiste jo gjerne en yoghurt når jeg kom tilbake fra løpetur f.eks.


#14

BenteR sa for siden:

Svinekjøtt trigger også revmatiske smerter.
Lavkarbo er ikke noen kur som fikser slike ting som feks artrose, men symptomene kan lindres noe. Det viktigste er nok og finne ut hva som trigger, og kutte ut, eller iallefall redusere kraftig, på disse matvarene.
Jeg har påvist artrose i hendene, og for meg er det veldig viktig og holde hendene i aktivitet. Smertene og stivheten blir betraktelig verre om jeg "sykemelder" hendene mine


#15

TrillTrall sa for siden:

Det hadde jeg fortrengt fullstendig. Og vi som har laget så vanvittig god leverpostei! :sikle: Kanskje ikke så rart at hendene mine slettes ikke er gode i dag... Jeg må følge litt med på det der altså, hadde overhodet ikke tenkt på det ettersom jeg ikke tror jeg har lagt merke til noen sammenheng der tidligere for min del.


#16

Sandy sa for siden:

Det har jeg også erfart - at å ta pause fra treninga bare gjør ting verre ;) Så her nytter det ikke å ligge på sofaen og synes synd på seg selv. Vet jo at artrosen ikke kan fikses - det er jo smertene jeg tenker på! Spiser ikke svinekjøtt til middag sååå ofte, men det blir jo noe skinke til frokost....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.