< Tilbake til oversikten

Hva skal du ha til middag i dag-tråden okt/nov/des 2016

#1

Butterfly83 sa for siden:

Starter en ny tråd jeg. Trenger masse tips og inspirasjon til å komme ordentlig i gang igjen så håper alle vil bruke tråden :) Det trenger jo absolutt ikke være noe fancy eller spennende retter.


#2

Spinnerette sa for siden:

Her var det falafel laget med masse grønn squash inni og litt rødløk, grønn salat ved siden av. Funker veldig bra å blande inn div grønnsaker i falafelrøre for å spe ut karbene litt, saftig og godt blir det og! :D


#3

Butterfly83 sa for siden:

Hvilken oppskrift bruker du? Hørtes veldig godt ut! Falafel er jo så nam! :D


#4

Spinnerette sa for siden:

Ingen spesifik oppskrift, bare litt sånn henta fra her og der, haha! Blir litt sånn når man lager noe mange ganger.. :o Sånn ca, en boks kikerter, tror drenert vekt er ca 200g, en stor finstrimlet squash, en toppet ss mandelmel, 1/2 liten rødløk, et fedd presset hvitløk, en ts spisskummin, litt koriander, litt salt og bittelitt cayennepepper. Moser alt sammen i en bolle med en gaffel, og lager små boller. Steker dem litt i panne først, deretter inn i ovnen en stund ^^
[CENTER]Lagre
Lagre[/CENTER]


#5

sylwester sa for siden:

Igår lagde jeg karrigryte med kylling og bacon og en chilliconcarne. Skal bli middagene de neste 2 uker.


#6

Butterfly83 sa for siden:

Åh, nam! Det skal testes ut.

Middagen her i går ble kjøttkaker/karbonader med ostebiter inni, og servert med blomkålmos.


#7

Butterfly83 sa for siden:

I dag blir det spareribs fra fryseren (med minst mulig av marinaden) og ugly beans til :)


#8

Spinnerette sa for siden:

Glemte å skrive at en må presse ut litt vann av squashen! Bare sånn så det er sagt :p


#9

Spinnerette sa for siden:

I dag var det taco med en mama lupes tortilla og krydret bønnemos istedet for kjøttdeig. :)


#10

TrillTrall sa for siden:

I går var det taco med Coop vegetardag tacofyll av erteprotein, knallgodt! Men jeg gjetter på at det er temmelig overpriset... 49,- for 300 gram gir en kilospris på 163,- og erter koster ikke mange kronene, men jeg skjønner jo at det ligger en lang tilberedelsesprosess bak da. Godt og for meg holder det til 4 lefser (spiste to i går), men om jeg kommer til å gjenta det ofte? Vet ikke, synes prisen var høy. Ungene får jo mer karbonadedeig for lavere pris. Og boks chilibønner lett most med stavmikseren koster mye mindre og er kjempegodt der også så...

I dag blir det vel reprise fra i går, dvs. ungene skal ha hjemmelaget pizza og jeg tar restene fra i går, fremdeles uvisst om jeg tar det som taco eller om jeg lager 1-2 små porsjonspizzaer av pitabrød eller polarbrød til meg. :)


#11

Butterfly83 sa for siden:

I går ble det spareribs med krydret bønneblanding fra rema. Litt ekstra karber i bønnene, men har blitt veldig glad i det så det får gå.

I dag blir det kyllingkarri-pai etter oppskrift fra 56kilo.se :)


#12

BenteR sa for siden:

Lammesuppe, og restene blir middag i morgen :)


#13

Butterfly83 sa for siden:

Hvilket tacofyll er det? Jeg ble litt nysgjerrig så jeg tittet etter det på Prix i går. Men der hadde de kun Santa Maria vegetarfyll. En pulverpose man blandet med vann og hermetisk tomat slik at det tilsvarte 300 g med kjøtt. Kosta 21 kr for en pose.

Nå ligger en svinestek med svor i crockpoten sammen med litt grønnsaker. Tar den under grillen i ovnen til slutt for å få sprø svor. Skal ha fløtesaus og kanskje litt surkål til.

Edit: Leste litt mer om det nå og ser at coop vegetardag er laget på erteprotein, og santa maria på soyaprotein.


#14

TrillTrall sa for siden:

coop.no/extra/butikknytt/4-produkter-i-coop-vegetardag/ Du har sikkert funnet det nå, dette er et ferdig-produkt og ligger i kjøledisken/kjøleskapet på butikken. Var kjempegodt, men som sagt - når prisen er 1,5 gang så høy som kilosprisen på karbonadedeig så blir det ikke kjøpt så ofte er jeg redd.


#15

Spinnerette sa for siden:

I går var det hjemmelaget indisk, løk-bhajis og gobi masala. Sambo lagde seg noe lam i tillegg. :)
I dag tror jeg det blir en eller annen form for tomatbasert grønnsaksuppe med linser!


#16

annex sa for siden:

Tomatsuppe med kylling-rester fra i går


#17

BenteR sa for siden:

Gjengen min får lungemosgrateng, mens jeg tar resten av lammesuppa


#18

Susa84 sa for siden:

Nei, den som viste det. Jeg vet ikke rett og slett. Står litt blank ang middag.


#19

Carisma sa for siden:

I dag blir det en gammel klassiker, ovnsbakt laks med brokkoli og rømme. Tidligere har jeg kokt potet eller fullkornspasta til femåringen, men det gidder jeg ikke for han spiser mye heller brokkoli.


#20

Butterfly83 sa for siden:

Tror det blir squash carbonara i dag :)


#21

Susa84 sa for siden:

Jeg jobber fra 16:15-18:15 i dag, så blir en havre yoghurt på jobben som jeg blander i noen paranøtter, gojibær oppi, + litt baobab superfruit pulver oppi. Blir nok middagen min i dag :)


#22

BenteR sa for siden:

Osso bucco


#23

TrillTrall sa for siden:

Havreyoghurt? Hva er det?

Her blir det egg i dag, speilegg tror jeg. :)


#24

Carisma sa for siden:

Etter en lang diskusjon om hvorfor vi ikke kunne ha sushi igjen, lot minstemann seg overtale til å spise Løvebiff i dag :D Dvs Løvbit, med ulgy beans og barnaise saus, og muligens burgerbrød til ham.


#25

Butterfly83 sa for siden:

Svinestek med svor, fløtesaus og grønnsaker


#26

Susa84 sa for siden:

Her var det hvalbiff med grønnsaker. sausen lager jeg bare med å koke opp stekepannen jeg stekte hvalbiffen i med fløre. Pga paleo diett bruker jeg havre fløte :)


#27

Susa84 sa for siden:

I denne er det 14 gr karb pr 100gr . Så spiser ikke den ofte. I den naturelle er det 10 gr pr 100 gr

ingredienser: syrad havrebas (vatten, havre 12%, syrningskultur), potatisstärkelse, rapsolja, kalcium, naturlig vaniljarom, vitaminer (d2, riboflavin och b12).

Den er i hvertfall godkjent for meg av Sofie Hexeberg :) Jeg spiser også inni mellom soya yoghurt, men ikke så fan av for mye soya produkter. Jeg bruker ikke melk i kosten. Så bruker en del havrefløte også når jeg lager mat :)


#28

BenteR sa for siden:

Gjengen min har spist komle med salt lammekjøtt både i går og i dag, mens jeg har kost meg med biff-wok :)


#29

TrillTrall sa for siden:

Hm. Ligner den vanlig yoghurt i smak og konsistens? Soya holder jeg meg unna også, min mor døde av brystkreft så jeg tar ikke sjansen på å trigge det om jeg skulle være disponert for det. Nå viser riktignok noe forskning at soya kan forebygge brystkreft, men enn så lenge holder jeg meg unna. :)


#30

Carisma sa for siden:

I går ble det kjøttkaker med kålstuing og sukkerfritt tyttebærsyltetøy. I dag blir det meksikansk kylling med smeltet ost (enchilada-style uten lefsene utenpå), rømme, hjemmelaget salsa, guacamole og masse koriander :sikle:


#31

Susa84 sa for siden:

Jeg syns den er relativt lik. Jeg er også forsiktig med soya. Det kan fremkalle allergi. Smaken er litt uvant, men det går greit også etter et par beger syns jeg den er god :) Jeg bruker mest naturell med baobab superfruite pulver. Men skal du følge et ketogen kosthold er nok ikke det superfruite pulvet helt innen for.


#32

Susa84 sa for siden:

I går blei det kjøttsuppe her. Bruker hjemmelaget kjøttkraft selvsagt :) I dag vet jeg ikke. Skulle lage lakseburger, men guttungen blei med en kompis hjem fra skolen. Så blir kanskje å lage det til kveldsmat evnt.#34

TrillTrall sa for siden:

Kanskje jeg skulle prøve, har i alle fall sett noen produkter av det merket i butikken, men har ikke sett så nøye på det at jeg vet om de har yoghurt eller ikke. :) Jeg lever på ingen måte ketogent :)


#35

Spinnerette sa for siden:

Tomatbasert pastagrateng, med kjøttdeig og vanlig pasta til sambo, uten kjøtt og med proteinpasta til meg. :)


#36

kamp sa for siden:

Kyllingsuppe med squash og gulrot


#37

Butterfly83 sa for siden:

Resten av aubergine-lasagnen fra i går :)


#38

BenteR sa for siden:

Ertesuppe kokt på fenalår :)Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.