< Tilbake til oversikten

Doble ingrediensene

#1

golferolfen sa for siden:

Hei! Fant en loffoppskrift på nettet som jeg likte veldig vidt. Men det ble et veldig lavt brød. Er det bare å doble ingrediensene tror dere?

4 egg

100 gram smeltet smør

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts fiberhusk

2 ss sukrin

180 gram (ca 3,5 dl) mandelmel

Pisk sammen egg og ha i en bolle sammen med smør. Bland inn alle de tørre ingrediensene.

Deigen blir ganske fast og klissete.

Kle en brødform med bakepapir og ha over deigen i denne. Bruk gjerne en slikkepott dyppet i vann til å bre den utover formen.

Stekes på 180 C grader i ca 40 minutter og avkjøles på rist. Oppbevares i pose i kjøleskapet.


#2

sylwester sa for siden:

Det kan hende at du har vesentlig større brødformer enn vedkommende som kom med oppskriften så en dobling vil jo ikke gjøre annet enn at du får mere brød. Du må vurdere selv om du trenger å øke steketiden, redusere varmen noe.

Hvis du får for mye brød så kan du gjøre som meg: Skjer opp i tynne skiver, velg 2 og 2 slik at vekten er omtrent likt per par, frys ned med mellomleggspapir imellom. Jeg spiser som regel kun brød i enkelte helger så mitt brøv varer i en måned eller to.


#3

golferolfen sa for siden:

Den skjønte jeg ikke. Jeg vil ha mer brød, jeg vil ha et dobbelt så høyt brød sin resultatet ble. Og for å få det, er det bare å doble ingrediensene?


#4

kamp sa for siden:

Ja. Mennmulig øke steketiden litt også.


#5

sylwester sa for siden:

Du skrev opprinnelig ikke at du ønsker mer, bare at du ønsket høyere brød. Det får jeg til ved å bruke kortere brødform :-)

Dobler du ingrediensene så kan det hende du må øke steketiden for å få det gjennomstekt. Når du øker steketiden kan det hende du må redusere varmen mot slutten, for at brødet ikke skal bli for mørkt. Er det dette du ikke forsto?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.