< Tilbake til oversikten

Tagatesse

#1

golferolfen sa for siden:

Magen min reagere veldig på tagatesse, og jeg lurer på om det finnes et fullgodt alternativ til dette. Har forstått det slik at sukrin ikke kan brukes til å lage karamell så det er vel ikke bare å bruke sukrin u stedet? Må jeg bruke vanlig sukker?


#2

TrillTrall sa for siden:

Mulig du kan bruke sukrin gold, men MÅ du lage karamell?


#3

golferolfen sa for siden:

Hehe. Nei jeg må kanskje ikke det. Men har"Kakefest" boka til hexeberg, og det er det tagatesse i alle oppskrifter Sammen med andre søtningsmiddel. Men jeg har forstått det slik at sukrin ikke kan brukes til karamell? I suksessterten i boken brukes 60g sukrin og 70g tagatesse i bunnen. Kan jeg f.eks bytte ut tagatesse med sukrin+ eller vanlig sukrin?


#4

TrillTrall sa for siden:

Jeg har enda til gode å bake noe som helst med sukrin som blir godt... Mange bruker natreen ser jeg, evt, stevia i kombinasjon med f.eks. sukrin. Sukrin Gold er bedre enn vanlig sukrin da.


#5

sylwester sa for siden:

Tagatose, som er den delen av tagatesse som åpner for karamellisering, er også den delen som blir tatt opp av kroppen som karbohydrater. Slik jeg forsto det så er tagatesse bulket med isomalt og søtet ytterligere med sukralose (splenda) slik at 70g med tagatesse er like søt som 140g sukker.

Du kan bruke 90g sukrin og muligens en andel av det som sukring gold, men da får du 150g med sukrin og den isete smaken kan hende blir mer fremtredende. Om ikke du kan karamelisere får du en brent sukkersmak.

Jeg ville brukt flytende natreen hvis jeg kastet vekk karameliseringssmak helt. Jeg reduserer ofte mengden slik at skalaen med flytende natreen nærmer seg "tilsvarende 120g" isteden.

Du kan også kombinere sukrin gold og flytende natreen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.