< Tilbake til oversikten

Trenger råd

#1

RIGÅ sa for siden:

Hei
Jeg er ny i lavkarboverden og kan ikke så mye om det. Har hørt at man skal holde seg unna sokker, brød, ris, pasta, poteter og fint mel. Spise mye fett til hvert måltid.
Nå har jeg holdt på siden 1. September og var på vekten i dag ........ det var en skuffelse.
Noen som har noen gode råd til meg???
Nå er det lørdag og jeg har veldig lyst på en god kake, har hørt at det skal vere en veldig god sikkerskake vi kan spise. Noen som har oppskrift?


#2

Liseta sa for siden:

Hva spiser du på en typisk dag? F.eks til frokost, lunsj, middag og kvelds. Og evt mellommåltider.
Hvor mange kg skal du ned? Har du mye overvekt? Hvor mye har du gått ned?

Jeg liker lavkarbo suksessterte :) Google oppskrift så finner du mange. Jeg bruker som regel tagatesse når jeg baker, som søtning, da blir det ingen kunstig smak på kaken. Kan anbefale Bountykake også.
Men de 2 første ukene bør du unngå kunstigsøtning, for å få en skikkelig boost.

Prøv forøvrig å spis så rene produkter som mulig, og les nøye på næringsinnholdet på varene du kjøper i butikken.

Vil også anbefale deg å få litt mer kunnskap om lavkarbo, lån deg ei bok på biblioteket f.eks :)
Lykke til!


#3

RIGÅ sa for siden:

Takk for tipset Liseta
Til frokost spiser jeg knekkebrød jeg lager selv eller ostebolle med forskjellig pålegg på. Går mye i ost, egg, røkt fisk og kjøttpålegg. Bruker mye majones og smør.
Middag varierer jeg en del med kjøtt, fisk og kylling med grønnsaker og bruker mye rømme og kremfløte.
Kveldsmat blir mye som frokost og lunsj.

Ønsker og gå ned 15 til 20 kilo, sitter mest over magen

Hva gjør jeg feil????


#4

kamp sa for siden:

Ta et par dager å vei maten

Lettere å hjelpe da :)


#5

RIGÅ sa for siden:

Hvor finner jeg hvor mye jeg skal spise da kamp


#6

jankph sa for siden:

Du sier at vekten var en skuffelse...hva mener du? Ikke ned, ikke nok ned? Husk at det kan ta tid for kroppen å gå over til å bruke eget fett som brensel og folk er veldig forskjellig her, noen kropper lærer dette fort, andre ikke. Dessuten, vekta (mi ihvertfall) kan svinge med +/- 1-2 kg dag for dag alt etter hvor mye du har spist/drukket, svettet og tømt deg, så kanskje du bare hadde en dårlig veiedag? Som sagt, vi er alle ulike, og noen trenger faktisk et lite kaloriunderskudd for å få dette til å virke. Noen har det slik, særlig hvis du har lavt stoffskifte, jeg er blant dem. Du skal jo lære kroppen å tære på eget fett, og hvis du spiser like ofte og like mye som vanlig (bare at det er mer fett nå) så er det mulig at kroppen riktig nok er i fettforbrenningsmodus, men at den bruker av det du tilfører fremfor av det den har selv. Forsøk å spise en god frokost, men ikke spis igjen før du er virkelig sulten, og tom i magen er ikke sulten, så forsøk å hoppe over lunsj. Går det bra, hvorfor spise lunsj da? Forsøk å hoppe over frokost, kanskje du til og med klarer å la være lunsj også? Du skal jo tross alt tvinge kroppen til å brenne det fettet den har, ikke det fettet du putter i den. Selv har jeg god erfaring med slik periodisk faste. Det kan også være at enkelte matvarer stopper prosessen hos deg. Ost, rømme, fløte er typiske for det. Kunstig søtning likeså. Uansett så har du bare holdt på i tre uker, så det er altfor tidlig å gi opp ennå.


#7

TrillTrall sa for siden:

Å anbefale å hoppe over både frokost og lunsj er vel ikke akkurat smart? De aller fleste trenger minst ett godt måltid før middagstider, i alle fall om man har spist høykarbo tidligere. Ikke å sipse før kl. 15 høres ut som en sikker oppskrift på å tryne i noe realt usunt, evt. å tippe over i en spiseforstyrrelse om man har tendenser i den retning.


#8

jankph sa for siden:

Hvis man er vant til 4-5-6 måltider om dagen så kan det bli en veldig brå overgang å bare spise 1-2 ganger, men etter en stund, når man har lært kroppen å kjenne, så vil det bli normalen, hos noen, fordi det føles best slik. Andre igjen har det best med mange små måltider. Her fungerer alle ulikt, alle må finne sin egen balanse.
Trådstarter spurte om råd fordi det ikke hadde vært noen suksess med lavkarbo, og jeg ga noen råd. Det som i alle fall er viktig, og det har du helt rett i, det er at det er enda viktigere å spise sunt og variert når man spiser få måltider.


#9

TrillTrall sa for siden:

Hva inneholder knekkebrødene og ostebollen? Om det er mel i dem så er de ikke lavkarbo.

Og hva er MYE smør, majones, rømme og fløte? Dette er svært energirike matvarer og selv om mange sier at man ikke skal telle kalorier på lavkarbo så kan det blir for mye for noen. 1 dl kremfløte inneholder 360 kcal... Og 1 dl majones inneholder 720 kcal! Man skal altså ikke bøtte innpå med fete meieriprodukter selv om man skal spise mer fett og mindre karbohydrater. Man skal ikke være redd for fettet, men alt med måte. :)


#10

Lemen sa for siden:

Følger du noen filosofi? Har du lest noe litteratur på hva, hvordan og hvor mye du skal spise?

Første grep må være å sette seg inn i hva lavkarbo virkelig er, dra på biblioteket og lån en Hexeberg-bok, eller Ketolyseboken til Torkil, og les fra perm til perm. Så vidt jeg husker er det forslag til menyer i begge bøker. Er lett å gjøre feil når man bare prøver seg frem uten å ha noen holdepunkter for hva man gjør. Er lettere å komme med tips og råd når du har en spesiell lavkarboretning du følger, og ikke bare komponerer sammen selv etter hva du tror er greit.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.