< Tilbake til oversikten

Hei.. deperimert og kommer ingen vei..

#1

mio87 sa for siden:

Jeg er så lei meg. Så utrolig lei meg. Jeg gikk på ketolyse/lavkarbo i 2011 i et år, gikk ned 16 kg. Sluttet med lavkarbo og gikk opp masse (selvfølgelig).
Nå har jeg utviklet et ryggproblem jeg trenger operasjon for og fikse (spondylolisthese som presser på nerver) og jeg er fullt sykemeldt på mnd 2. For og opereres må jeg veie under 130 kg, både pga generell risiko og fordi operasjonsbordet ikke tåler over dette. Har vært langt nede i kjelleren i det siste da jeg har hatt depresjon tidligere samt ocd, så jeg blir lett svært lei meg og svartmaler alt. Sammen med legen min har vi funnet ut at mens jeg er sykemeldt nå, så skal jeg fokusere all energi på og gå ned i vekt, og jeg føler selv at jeg har vært flink nå. Kuttet ut all karbo bortsett fra noen gram til dagen. Dette fordi jeg "kan" lavkarbo og har gjort det før. Begynte for 6 dager siden og de første dagene var helt grusomme, som sist. Hadde håpet at jeg skulle misste litt vann til nå ihvertfall, som motivasjon.. men når jeg gikk på vekta nå..168 ekle kilo. Jeg var ca 165. En annen dag i uks var jeg ca 164. Ååååh jeg føler at jeg er så flink og så skjer det motsatte av det jeg vil. Spiser de riktige grønnsakene, spiser fett.. spiser protein..

Typisk dagskosthold:

Cottage cheese med litt kremfløte og litt sukkerfritt syltetøy

Eller: en form for protein stekt i smør sammen med brokkoli og ost på og stekt egg.

Til middag idag hadde vi en slags tomatgryte med kjøttdeig, champignon, grønn paprika, litt løk og krydder. Med ost, seterrømme og guacamole på.

Har kanskje cottage cheese blandingen igjen på kvelden.

Drikker lettbrus.. med aspartam. Vet at det kan bremse, men trodde ikke jeg kunne gå opp i vekt av det:( tar vitaminer og mineraler. Zoloft er en av medisinene mine, kan det være derfor? Åhr jeg som er så tung hadde håpet på litt fremgang..


#2

HP sa for siden:

Følger du ketolyse med 15g karbohydrat per dag?

Jeg blir fysen og utafor av for mye Cottage Cheese, uansett ikke noe jeg kan spise daglig. #datapunkt

Kanskje bytte ut CC-måltidene med egg (speilegg, omelett, eller kokt egg med noe godt på)?


#3

TrillTrall sa for siden:

Melkeprodukter kan være en stopper for mange og du spiser en del av det ser jeg, kanskje verdt å kutte ned på dette og heller spise mer grønnsaker, egg, kjøtt og fisk?


#4

Carisma sa for siden:

Jeg går opp av lettbrus, gjerne 2-3 kg over natta. Ville definitivt kuttet den (Den kan jo forverre depresjon også)


#5

fiffi sa for siden:

Jeg har vært lavkarber i snart 10 år og har erfart at spesielt cottage cheese er en fiende. Det er også mye protein i den, jeg tror man skal være passe forsiktig med proteiner da overskuddsprotein (de som kroppen ikke bruker) blir omgjort til sukker i kroppen (enkelt forklart).

Man skal spise passe med fett også, ikke for mye, slik at kroppen ikke bare forbrenner det fettet man spiser, men også "spiser" av kroppsfettet. Når du har oppnådd ønsket vekt kan du igjen øke på fett, da du nok ikke legger på deg av fettet, men blir på et platå.

Dette er bare min erfaring, mange har sikkert andre meninger. En annen ting som er viktig er å holde insulin lavt, ikke spis mellom måltider og ikke for mange måltider om dagen.

Ønsker deg oppriktig lykke til med alt du skal igjennom. :klem:


#6

Hedda:) sa for siden:

Jeg anbefaler å ikke gjøre dette alene, men få støtte og tilpasning personlig tilpasset deg. Jeg har fått god hjelp av Fedonklinikken.
Ønsker deg alt godt og lykke til.


#7

fiffi sa for siden:

Enig med Hedda.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.