< Tilbake til oversikten

Enkel fårikål

#1

HP sa for siden:

Lammekjøttet har kommet i butikkene! :D

Du trenger:

  • Fårikålkjøtt, eller lammebog/lammelår i skiver
  • Hodekål (ca 500g per kg kjøtt)
  • Evt gulrot
  • Salt og (grovkvernet) pepper
  • En høy panne (lett for at det koker over)

Slik gjør du:

  • Kutt kålen i skiver
  • Dekk bunnen med de mest fettrike / beinete stykkene
  • Ha på salt og pepper (salt sånn passe + litt til)
  • Legg på et lag kål
  • Nytt lag kjøtt, salt og pepper
  • (et til lag med kjøtt og kål om du har mer igjen)
  • Topp med kål
  • Hell på vann, 5dl - 1 liter (omtrent halvveis opp i pannen).

La småkoke i 3-5 timer, til kjøttet løsner. Pass på at det ikke koker over. De siste 30 minuttene kan du ha skivet gulrot på toppen.

Fårikål smaker best når det varmes opp igjen (gjerne etter 2-3 dager), så kok mye.

Karbo-innhold:

  • Hodekål: 5,2g per 100g rå
  • Gulrot: 6,7g per 100g rå

#2

sylwester sa for siden:

Og det mest fantastiske er jo at det aller billigste fårikålkjøttet er det feteste, og best egnet til ketogen kost, er billigst og er det som faktisk smaker best :)

Gulrot i fårikål har jeg aldri hørt om. Er det tradisjon der du kommer fra?


#3

HP sa for siden:

Vet ikke om det er tradisjon, men jeg har vokst opp med gulrot og poteter til. #Bergen

Jeg syns det er godt med litt søtt for å balansere det salte, noen skiver gulrot gjør susen uten for mange karbohydrater. Gulroten frisker også opp en rett som ikke ser like godt ut som den smaker. :cool:


#4

sylwester sa for siden:

En gulrot i en hel gryte har liten innvirkning på porsjonene så jeg skal virkelig prøve dette neste gang jeg lager :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.