HP sa for siden:
Lammekjøttet har kommet i butikkene! :D
Du trenger:
- Fårikålkjøtt, eller lammebog/lammelår i skiver
- Hodekål (ca 500g per kg kjøtt)
- Evt gulrot
- Salt og (grovkvernet) pepper
- En høy panne (lett for at det koker over)
Slik gjør du:
- Kutt kålen i skiver
- Dekk bunnen med de mest fettrike / beinete stykkene
- Ha på salt og pepper (salt sånn passe + litt til)
- Legg på et lag kål
- Nytt lag kjøtt, salt og pepper
- (et til lag med kjøtt og kål om du har mer igjen)
- Topp med kål
- Hell på vann, 5dl - 1 liter (omtrent halvveis opp i pannen).
La småkoke i 3-5 timer, til kjøttet løsner. Pass på at det ikke koker over. De siste 30 minuttene kan du ha skivet gulrot på toppen.
Fårikål smaker best når det varmes opp igjen (gjerne etter 2-3 dager), så kok mye.
Karbo-innhold:
- Hodekål: 5,2g per 100g rå
- Gulrot: 6,7g per 100g rå