< Tilbake til oversikten

Hva skulle du ønske at du visste når du startet med lavkarbokosthold?

#1

HP sa for siden:

Var det noe informasjon du ikke fant? Noe du nå vet som ville gjort det enklere for deg i starten?

Jeg spør generelt, ikke bare om her på Lavkarbo.no.


#2

HP sa for siden:

Takk. Vegetar-spørsmålet er vanskelig å finne godt svar på.


#3

kamp sa for siden:

Lettere info om forskjellige retninger innen lavkarbo


#4

jankph sa for siden:

Jeg startet med lavkarbo første gang for ti år siden, og jeg husker ærlig talt ikke om det var noe jeg ikke fant den gangen, alt var jo nytt og spennende.

Det jeg savner nå er å kunne mer om vitenskapen bak, for selv om prinsippet er noenlunde likt for alle, så er vi alle likevel helt forskjellige og reagerer helt ulikt på samme lavkarbo. Det som funker for meg funker ikke for andre. Lavkarbo funker best når den er 100% personlig tilpasset, det villle det vært fint å få gode råd om


#5

Susa84 sa for siden:

Første gangen jeg startet i 2008 viste jeg lite om det, jeg syns det var vanskelig å vite hva jeg kunne spise og ikke spise. Jeg ga opp. Så prøvde jeg igjen, da med litt mere kunnskap her inne, holdt på i 6 mnd ca. Kjempe effekt på helsen. Jeg skulle nok ønske at jeg satt med enda mere kunnskap, kanskje at interessen var der mere og at lavkarbo ikke bare er 0 karb om dagen liksom eller under 10 om dagen. At det er så bredt.
Nå når jeg startet nå sitter jeg med mere kunnskap, jeg vet mere. Jeg bruker min erfaring i jobben min til kunder og kunnskap. Jeg utdanner meg nå innen optimal trening og ernæring der fokuset er lavkarbo. Jeg skal starte på kostholdsveileder der forkuset er lavkarbo. Så interessen er jo større nå, og det går lekende lett NÅ i forhold til før.


#6

BenteR sa for siden:

I starten, før jeg virkelig begynte å følge en retning, syntes jeg det var vanskelig og velge hvilken retning jeg burde følge.
Endte opp med og kjøpe Hexebergs bok "Frisk med lavkarbo" og jobbet ut fra hennes oppskrifter. Utrolig god hjelp der!
Etterhvert som jeg ble nødt til og kutte mer i karbene siden jeg fikk dia 1 og insulinintoleranse gikk jeg over til en strengere diett der jeg hele tiden var i ketose.Da jeg så ble multiallergiker måtte jeg lage min egen meny, men fremdeles holde meg til max 5 karber pr måltid.
Skulle altså ønsket at det var en bedre oversikt over hva de forskjellige retningene baserer seg på og hvorfor.


#7

HP sa for siden:

Når jeg startet første gang i 2003 så hadde jeg 1 bok (Dr Atkins nye slankerevolusjon), det sammen med noen vekttall i human-biologi gjorde at jeg hadde kompetansen jeg trengte. Jeg fulgte matvarelisten i boken. Etterhvert så kjøpte jeg Den store matvaretabellen og utvidet matinntaket noe.

Det jeg gjorde riktig:

  • Jeg gjorde det enkelt, spiste ingen sukker-erstatninger (som sukkerfri sjokolade, 86+% sjokolade eller sukkerfrie kaker).
  • Jeg var innstilt på at det ville ta tid, spiste riktig dag etter dag; 1 dag feil betydde 2-3 dager pauset fettforbrenning.

Det jeg skulle ønske jeg visste:

  • Periodisk faste. Jeg var hellig overbevist om at frokost var dagens viktigste måltid og at man måtte spise minst 3 måltid daglig (helst 5). Jeg spiste ofte mat selv om jeg ikke var sulten, selv om Atkins presiserte i boken at man bare skulle spise når man var sulten.

1 år senere var jeg nesten i mål; jeg startet lavkarbo.no og alt ble mye mer komplisert, og feil for min kropp. Etter mange runder med ulike tilnærminger de siste årene så har jeg egentlig funnet tilbake til dit jeg startet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.