< Tilbake til oversikten

Prosjekt: Lavkarbomat i butikken

#1

EmilHavbruk sa for siden:

Hei alle sammen!
Sier det nå så ingen kommer å klager på at jeg ikke kan skrive ordentlig - jeg er egentlig svensk :)

Jeg har gått på lavkarbo til-og-fra i mer en et år nå, og er veldig fornøyd med hvordan det påvirker meg mentalt og fysisk. Jeg studerer og har vanligvis en god del prosjekter igang så jeg trengte å finne en måte å holde energinivået oppe og ikke ha så mye svinginger i blodsukret. Lavkarbo har løst disse problemene, og når jeg er i keto så føler jeg og at hjernen fungerer veldig bra og det er enkelere å konsentrere seg. Det er vel kanskje ikke sånn at jeg trenger å selge noen her på lavkarbo, men jeg vil i hvert fall etablere hvorfor jeg skriver denne posten.

Det er ikke alltid jeg har tid til å fikse matpakke og da blir det til å forsøke kjøpe noe på butikken (rema 1000, kiwi etc) som er funker. Dette er ikke en særlig enkel oppgave. Jeg har søkt etter et enkelt alternativ, en sunn lunsj som en enkel å spise. Det finnes noen salater, men disse inneholder ofte pasta - så der funker ikke helt på keto. Den klassiske baguetten funker jo selvfølgelig ikke heller, så det blir ofte noe nøtter og en boks sardiner (hvis jeg har tilgang til gaffel hvilket jeg ikke alltid har).

Siden jeg studerer havbruk og har en god del kontakter i industrien, med nifes og ernæringsprofessorer på uib. Jeg tenkte at jeg kunne fikset (produsert) en sunn lavkarbolunsj sånn at det i hvert fall finnes et godt alternativ i butikken hvis du ikke gidder å lage matpakke.
Jeg tenkte basere lunsjen på laks/ørret siden de har veldig gode ernæringsmessige verdier for lavkarbo, med mye fett og proteiner.

Er dette noe du vært interessert?
Finnes det kanskje allerede et alternativ?
Synspunkter på hva som er en digg lavkarbolunsj?

Takk for meg :)

Mvh,
Emil


#2

sylwester sa for siden:

Selv om det finnes salater uten karbohydrater så skal jo en slik ketovennlig lavkarbosalat ha 4-5ss olje i for å få opp energimengden. Uten det blir man jo bare sulten igjen ganske kjapt eller ender opp med å spise for mye protein. Selv med laks vill jeg nok gått for minst 2ss med olje.

Jeg er ikke noe fan av de lavkarboproduktene ala atkins barer etc og jeg ser at det kan være et marked for lunch- og middagsprodukter og jeg er ganske sikker på at det vil virke akkurat som andre produkter i butikken som folk kjøper og kunne fått vesentlig billigere hadde de gjort det selv.
Selv så spiser jeg utelukkende salat til lunch og en gryte til middag. Gryta har jeg laget på forhånd og lagt i lunchbokser som varmes i micro. Dvs. min egen hurtigmat. Jeg bruker ca. 2t/uke på å lage mat.


#3

Supera sa for siden:

Godt initiativ! Jeg spiser selv ikke sjømat i det hele tatt, men jeg tror mange andre hadde satt pris på det alternativet.


#4

jankph sa for siden:

Interessant ide. Et fiks ferdig variert måltid fra kjøledisken hadde vært topp. Akkurat lunsj behøver det ikke være, for etter at jeg gikk over til lavkarbo er lunsj blitt et sjeldent måltid for meg. Noe a la sushi-boks, men uten risen, og heller egg/eggerøre, nøtter, ost, skinke, kylling, salat/grønnsaker.... Vel, mye av dette finnes jo allerede i salatbarene rundtomkring så lenge man styrer klar av pastaen og maisen og sånt. Hos meg ville en sushi/tapas-inspirert lavkarbo-matboks slått an ihvertfall.


#5

Susa84 sa for siden:

Om du kjøper salat i salatbar om det er det, så kan du ha også laks ved siden av? Jeg har ikke planer om å være i keto. Men jeg kjøpte en boks med yoghurt på butikken og nøtter på jobben ( dette kan jo kjøpes i matbutikk også) hadde litt sukkerfri syltetøy oppi også. Spiste over 2 ganger en boks på 350gr. Hold så si dem 8 timene på jobb, og jeg sitter ikke stille heller. ( jobber i helsekostbutikk). Heg begynt å spise fløtegrøt til frokost de dagene jeg jobber fra morgen av ( så sant det er planlagt og man ikke blir ringt til 07:15 og må da rekke 07:38 tog :p ) . Det har holdt meg mett gjennom hele dagen på jobb :)


#6

BenteR sa for siden:

Nå pleier jeg ikke trenge å spise lunsj kjøpt på butikken, men en slik fiks ferdig grei basert på laks/ørret synest jeg ikke virker spesielt fristende.
Liker og variere med hva jeg spiser og laks/ørret blir spist OFTE til middag.
Trenger jeg og kjøpe meg en akutt lunsj, så velger jeg fra salatdisken, kjøper feks pålegg/røkt fisk eller noe fra varmtdisken (grillede kyllingvinger/lår eller feks koteletter/ribbe), klasker på litt god olje på salaten(og tar resten av flaska med meg hjem siden olje er noe som brukes jevnt og trutt).
Ellers, før jeg ble multiallergiker, kunne jeg finne på og kjøpe meg en pakke babybel-ost og ei ølpølse og kanskje en pose nøtter. Holdt meg mett lenge.

Når det gjelder matpakke er det veldig smart og lage den i stand om kvelden slik at det bare er å nappe den med seg om morgenen. Gjorde dette både før lavkarbo og nå med lavkarbo.


#7

Carisma sa for siden:

Jeg syns det høres ut som en god ide :) Med barn som nettopp har begynt med fritidsaktiviteter er det ikke bare lunsj som må ordnes kjapt innimellom :o

I Danmark er dette stort for tida, de har f.eks ferdig raspet blomkål og brokkoli. Det høres merkelig ut, men til f.eks lunsj eller kjapp middag er det jo genialt. Tenk f.eks fisk med ferdig blomkålris og sandefjordsmør? Den hadde hvertfall jeg kjøpt! :)


#8

Spinnerette sa for siden:

Jess, det selges ferdigreven blomkålris i bøtter og spann her i England, nesten bestandig utsolgt for både nøytral og krydret versjon her på nærbutikken, og vet de aller fleste store kjedebutikkene fører det. Mange steder som også har ferdigstrimlet squashgetti, men ikke like vanlig som blomkålrisen ennå, virker det som. Syns det er supre tiltak som gjør det lettere for travle folk å spise mer grønnsaker! :)
[CENTER]Lagre[/CENTER]


#9

TrillTrall sa for siden:

Husker første gangen jeg var i London (2005) og oppdaget at de har ferdig oppskåret frukt i vakuumpakker! Kostet jo nesten ingenting heller. Her har de hatt det noen ganger mens det var Rimi, da stort sett bare eple og melon og til en skyhøy pris. Synd. For det hadde vært veldig praktisk, men man kjøper jo ikke frukt til en vanvittig kilopris!


#10

Spinnerette sa for siden:

Er veldig synd at prisene skal presses opp på lettvinte ting, bare fordi de er sunne. Frukt og grønt i Norge er jo bare helt fryktelig dyrt i seg selv. Grønnsaksprisene her er ca halvparten av den Norske, ofte enda mindre, både på organiske og sprøyta varer. Velter meg i gode grønnsaker her nede, og får helt klump i magen når jeg drar på besøk til Norge og ser de tar 30kr for en kvart bit av en sellerirot når jeg kan kjøpe to hele hoder for samme pris hjemme... Det er jo helt vilt. :confused:


#11

Carisma sa for siden:

Man må aldri kjøpe grønnsaker på kjedebutikkene. Jeg handler på innvandrerbutikker og der ligger de på ca 29 kr kiloen. Som er helt greit. Og så lenge det er norsk er det verdt å betale litt for.


#12

TrillTrall sa for siden:

Ja, for alle har jo en innvadrersjappe like i nærheten... Jeg bruker i alle fall ikke en halvtime-tre kvarter + diesel og diverse bompasseringer ekstra for å handle billigere grønnsaker, sånn er det bare. Det blir jo ikke billigere til syvende og sist.


#13

Carisma sa for siden:

Om man bor på en liten plass må man sannsynligvis noen ærend til et større sted et par ganger i løpet av en mnd, og da har man jo brukt både diesel og bompenger uansett.
Og sellerirot som det var snakk om over her holder i mange mnd, så man kan kjøpe de inn i større mengde nå på høsten når de er fine og ha tilgjengelig til langt utpå vinteren. Og det meste annet holder også minst et par-tre uker, noe IKKE grønnsakene fra de vanlige butikkene gjør. Der kan det være snakk om dager før de begynner å bli myke eller råtne.


#14

sylwester sa for siden:

De sier jo at fryste grønnsaker ofte har mer vitaminer enn friske siden "frisk" er ikke alltid dagsfersk.


#15

TrillTrall sa for siden:

Men de smaker ikke like godt stort sett...


#16

sylwester sa for siden:

Det kommer jo helt an på hva du skal bruke det til. Jeg lager jo middagsgryter som gjerne koker i over en time så når det er ferdig skal det godt gjøres å merke forskjell på friske og fryste grønnsaker.


#17

TrillTrall sa for siden:

hehe Nei, da merker man ikke forskjell. Men f.eks. de fryste broccolibukettene, de blir jo bare vasne og ekle og uspiselige når de varmes og frosne gulrøtter blir heller ikke gode, men seige synes jeg. Erter og aspargesbønner går greit da.


#18

StineK sa for siden:

Kjempebra!

Jeg er uføretrydet og har gode og dårlige dager. Så hvis dette kunne holdt seg noen dager i kjøleskapet eller noe hadde jeg hatt en nødløsning for dårlige dager.

Veldig interessert.

Dagens nødløsninger er makrell i tomat, jædersylte eller div kjøttpålegg. Hvis jeg ikke har middagsrester å varme opp da.

I tillegg til laksemåltidet hadde en frossenpizza med lavkarbobunn fx fathead vært kjekt. Lager slik selv og fryser - men er avogtil tom og avogtil på reisefot. Vet ikke om det er innenfor området dine kontakter kan lage.

Men uansett et flott initiativ! :heia:


#19

Pearl sa for siden:

Godt initiativ.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.