< Tilbake til oversikten

Forvirra veggelus; lavkarbo på sykehus

#1

Kosien sa for siden:

Heisann folkens.
Jeg har endelig funnet ut at jeg må tilbake til lavkarbo, etter et fantastisk vekttap, med en ubeskrivelig smell etterpå.
Jeg er nå innlagt på sykehus og merket måltidene blir veldig vanskelige. Middagene her er ferdig laget, og jeg kan ikke velge selv.
Frokost, lunsj og kveldsmat er så som så, der kan jeh jo velge selv. Men hva skal jeg gjøre med middagen?
Vil det hjelpe å be om glutenfri middag i det minste? Jeg velger bort potetene osv, men sauser osv er jo vanskelig å vite hva inneholder.
Har dere noen smarte tips til ei som hat ramla helt ut av lavkarbo tankegang, og som ikke husker ja mat og nei mat så godt...?


#2

kamp sa for siden:

Jeg har vert nesten kontinuerlig innlagt i 4.5år nå. Det har ikke vert problem med middag da jeg har bedt de bestille inn rent kjøtt og grønnsaker uten potet og saus. Og det har storkjøkkenet klart.


#3

Kosien sa for siden:

Røkelaks, er det bra? Hva med reker? (Sikkert ligget i lake)
Middagen i dag er posjert torsk med gulrotstuing... bare fisken her jeg kan spise da?


#4

kamp sa for siden:

Røkelaks er Ok. Rekene har ofte ligget i lake. Det kommer helt an på hvor mye kh du vil spise. Jeg spiste litt gulrot innimellom men ikke 1/2 kg.

Torsk med smør på er bra.

Avokado Og nøtter kan du ha på rommet.


#5

sylwester sa for siden:

Ang reker så er det forskjell på lakene siden noen sukrer dem. Se alltid på innholdsfortegnelsen og næringsinformasjon.

Generellt for mat blir jeg ofte lurt f.eks. at leverandører endrer på produktet sitt uten å endre på designen eller navn. Se derfor på næringsinformasjonen som er på lagt å være korrekt. F.eks. så hoppet tacosausen jeg brukte fra 3g til 5g uten forvarsel.


#6

Susa84 sa for siden:

Ja dem skal faktisk legge opp til hva personer spiser. En som spiser lavkarbo, hvorfor skal ikke dem få det. :) Man får jo egent vist man har allergier.


#7

kamp sa for siden:

Jeg har mange mat intoleranser som gjør jeg spiser lavkarbo. Den ene avd jeg var på syv Mnd fikk kjøkkensjefen storkjøkkenet til lage egne bokser til meg, varierende innhold basert på det jeg tålte. Så kom jeg til ny post og der mente de ikke gikk pga endring i bestilling systemet. Endte med de spesial bestilte to middagsporsjoner (laks og brokkoli, svinestek og blomkål). Hadde en til lunsj og en til middag.
Frokost og kvelds ordnet jeg selv.
De kokte ofte egg til meg også.


#8

Susa84 sa for siden:

Det er bra, jeg fikk uten problem lavkarbo mat :) Var ikke noe problem det.


#9

BenteR sa for siden:

Jeg har slitt skikkelig med og få skikkelig lavkarbomat på sykehus, både på Sørlandet og på Rikshospitalet.
Mitt tilbud har vært egg til frokost + en salat bestående av 95 % kinakål og mye mais + ei skive eller to med tomat og parika.
Lunsj samme salat
middag bare spise det jeg kunne av middagen (altså ikke mye)
Kvelds samme salat en gang til.

Resultatet har vært at jeg har fått en lavkaloridiett i tillegg til mindre karbohydrater (og utrolig mye luft i magen etter alt kinakålet). For de av dere som bruker lavkarbo pga ønske om vektnedgang er det kanskje ikke så ille med en slik diett, men for meg som er alvorlig undervektig er det nesten en katastrofe å havne på sykehuset siden jeg mister mer vekt.....


#10

sylwester sa for siden:

Kål fungerer fint det, men du må liksom ha kalorier og for å bli mett. 4ss olivenolje oppå f.eks.
Egg er en fin proteinkilde. 2 holder lenge, men man kan sikkert spise fler hvis man vil.
Summer du det har du et bra måltid.

I det hele tatt har jeg funnet ut at jeg kan redde mye god mat med en flaske olivneolje hjemmeifra. Uten det må jeg muligens ty til det de har som f.eks. kan være soyaolje.


#11

Susa84 sa for siden:

Sånn opplevde ikke jeg det på rikshospitalet. Jeg levde lavkarbo når jeg blei hjertoperert. Og det gikk fint det. Jeg sa i fra i god tid før oprasjonene. Selvsagt utvalget blei jo noe labert enn her hjemme. Men jeg syns det var greit det jeg fikk. Jeg klarte jo nesten ikke spise på mange dager etter oprasjonen da. hehe. Så gikk i en del Cottage chees og kanel.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.