< Tilbake til oversikten

Leverer ikke Amazon til Norge??

#1

Festina lente sa for siden:

Dumt spørsmål kanskje, men jeg har lite erfaring med netthandel, så here goes:
Jeg var så heldig å få en kindle til bursdagen min. Tenkte jeg skulle kjøpe cover til den på amazon.com, men får beskjed om at de ikke kan levere til meg?? Stemmer dette??

Jeg ser at det står at de ikke leverer til 5037 Bergen da (og ikke Norge), er det evt. noe jeg kan endre i innstillingene på kontoen min?


#2

HP sa for siden:

Det er ikke alle varer som kan leveres til Norge. Det de kan levere til Norge inkluderer ofte fortolling, og jeg har opplevd kjapp levering (et par dager).

Denne Kindelen (og de 3 andre jeg får i linjen over) leveres til Norge: www.amazon.com/gp/product/B00QJDU3KY/ref=fs_row_mt


#3

sylwester sa for siden:

Amazon er blitt komplisert. Du har hva de har til salgs, hvor de muligens har forskjellige produkter til forskjellige geografiske områder. F.eks. så mener jeg du må kjøpe Kindle for ditt land.

Alt du søker på kan selger både nytt og brukt via 3. parter. Disse velger selv hvor de vil levere til og ofte ikke til Norge.

Husk at amazon.com ikke er nærmeste amazonbutikk. amazon.co.uk (Storbritania) og amazon.fr (Frankrike) er nærmere. Samme produkt kan ha både forskjellige priser, leveringspris, betingelser og valuta.
På amazon.co.uk så ble de fleste tilgjengelig når en klikket vekk "With special offers". Tydelig at det ikke finnes annonsører i Norge som er interessert i å ha reklamer på nordmenns kindle.


#4

Festina lente sa for siden:

Aha - takk for svar, HP og sylwester. Nå skaffet jeg meg konto på Amazon.com jeg da. Kan jeg bruke denne på UK også, eller må jeg registrere meg på nytt?

(Jeg endte opp med å bestille coveret på Multicom.no, så får vi krysse fingrene får at jeg har klart å gjøre det riktig i alle fall :D)


#5

sylwester sa for siden:

Ja, samme konto på alle sitene. rull ned til bunnen så har du lenker til alle de andre landene. Jeg handler på fr mest siden jeg er 2 ganger i Frankrike i året og får da fri levering dit, mens jeg bruker co.uk eller com hvis det skal sendes til Norge.


#6

Festina lente sa for siden:

Takk for hjelp og tips nok en gang. Jeg skaffet meg kontoen for å kunne kjøpe bøker til Kindle'en, så det spørs om det blir så mye brukt ut over det. Coveret er underveis og kommer i morgen - så noe har jeg da gjort riktig! :D


#7

Sanney sa for siden:

Amazon.co.uk's kindle sider er kun for briter, oss andre må nok bruke amazon.com eller andre søster sider.. de er litt sære der.
Ellers så sender de mye til norge, men det er litt bingo. Jeg spiller en del, noe sender de til norge, andre ikke, og det er null logikk i det.. Bøker sender de, kjøkkenutstyr ikke.. Skulle ha muffinsformer i silikon, det fikk jeg ikke lov til.
Og uk sidene har begynt med det tullet å forhåndsinnkreve moms til fortollinga som den amerikanske sia har hatt i noen år.. også bingo, og jeg tviler på at jeg slipper unna gebyret til posten for det..


#8

Festina lente sa for siden:

Grøss og gru, blir for avansert for meg:( Da får jeg begrense det til e-bøker:)


#9

sylwester sa for siden:

Jeg mener jeg leste at noen som kjøpte kindle har hatt problemer med at kindle-kontoen deres er knyttet til land. SLik jeg forstår er utvalget av bøker for kindle forskjellig i USA, UK og FR.
Syns du det fungerer grei for deg?


#10

Festina lente sa for siden:

Foreløpig har jeg bare kjøpt 1 bok for å teste, og det gikk kjempefint. Rakk knapt tenke over det en gang før boka lå på Kindle'en:) (Tror de reklamerer med 20 sekunder, og det stemte nok i mitt tilfelle).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.