< Tilbake til oversikten

LCHF og operasjon/rekonvalesens

#1

Karrbis sa for siden:

Hei:)
Jeg lurer på om noen av dere har erfaring med å fortsette LCHF ( ketose) før og etter større operasjoner?

Jeg er 6 dager post.op etter stor bukplastikk med sammensying av magemuskler. Jeg har levd LCHF i noen år ( for det meste i ketose), og har fortsatt med det også nå.
Det har vært så naturlig for meg at jeg har glemt å tenke over om hvilken innvirkning det kan ha ifht tilhelingsprosessen..:rolleyes: bør jeg fylle på med mer karbo/protein...

Noen som har tanker og innspill?


#2

jankph sa for siden:

Jeg har ingen erfaring, bare tanker ut fra det jeg har lest meg til. Jeg ser ingen grunn til ikke å fortsette med LCHF før og etter operasjoner. Det viktigste må jo være å holde hormonene i balanse og ikke stresse kroppen, slik at den kan gjøre jobben sin med tanke på helingsprosesser. Bare spekulasjon fra min side, men hos deg ville jeg passet på å få nok fiber for fordøyelsen slik at du slipper å presse magemusklene i forbindelse med dobesøk.#4

Karrbis sa for siden:

Tusen takk for svar:)

Jeg har bare fortsatt som vanlig med min LCHF og har ikke fått noen kroppslig reaksjoner på det, bortsett fra at Jeg merker at jeg mister en del mer hår enn tidliger, samtidig som neglene gror godt.. Skal øke på med proteiner og se om det hjelper.

Lege Torkildsen sier at det ikke er teoretisk lurt å være i ketose når en skal i narkose, men at han ikke selv ser på det som noe bekymringsfullt.
Jeg merket ikke at jeg var ute av ketose etter operasjonen, men mulig jeg var så bedøvd at jeg ikke la merke til så mye. Fikk ikke cravings e.l.


#5

Supera sa for siden:

Det er vanlig å miste hår etter narkose.

Skal man ikke faste en stund før operasjon? Da er man sannsynligvis i ketose uansett om man vanligvis spiser høykarbo eller lavkarbo. Folk flest kommer jo inn i mild ketose i løpet av natta, med mindre man spiser/drikker mye karbohydrater rett før man legger seg og/eller det er kort natt.


#6

nellie sa for siden:

Jo, man faster i form av at man ikke skal ha noe i magen. Det er bl.a for å unngå at man kaster opp og aspirerer ned i lungene underveis. Glukosen og væske settes intravenøst og er da ikke innom magen. Altså er det ikke nødvendigvis sånn at man er i ketose fordet om man har fasta.

Dette er jo en individuell vurdering. Ikke alle får glukose. Spørs vel på helsetilstand, lengde på operasjon osv.

Man får det vel mest for å holde blodsukkeret oppe, ikke for å gjøre det høyt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.