< Tilbake til oversikten

Funker lavkarbo flere ganger?

#1

Lower sa for siden:

Jeg gikk ned ca 20 kilo for 4 år siden. Grunnet sykdom gikk jeg opp igjen samme antall kilo. Jeg er i gang med med samme dietten som sist, men strever med å gå ned i vekt denne gang. Jeg har holdt på siden midten av juni og har gått ned mellom 3 og 4 kilo og sliter med endel vann i kroppen. Er det noen som har erfaringer med dette? Må jeg holde på lengre for å gå ned?


#2

kamp sa for siden:

Hva spiser du nå?

Noen opplever mer startvansker vist de har spist lchf lfere ganger før. Sykdom kan gi stress og stress kan gi økt fettlagring osv.


#3

Lower sa for siden:

Hei
Jeg spiser mye ost, kjøtt, salat, blomkål/brokkoli, litt fløte. Veldig lite karbohydrater innbiller jeg meg iallefall ;) Har lastet ned Lifesum for å holde litt mer kontroll over hva jeg faktisk får i meg. Akkurat nå har jeg mye vann i kroppen i tillegg, og kommer kanskje av for mye salt mat?
Det jeg egentlig lurer på er om det vil hjelpe seg etterhvert eller om jeg ikke klarer å gå ned igjen denne gangen.


#4

kamp sa for siden:

Salt binner vann.

N
Noen spisér for lite kh, dokumenter i lifesum så kan jeg eller andre hjelpe deg her.


#5

sylwester sa for siden:

Jeg følte kroppen var forvirra og at det sammen med at jeg var forvirra og muligens både spiste mindre og mindre variert gjorde at jeg fikk i meg vesentlig mindre næring enn det jeg gjør når jeg går på lavkarbo idag. Det jeg gjør idag er uansett mer sunt og noe som jeg kan fortsette med resten av livet, men de feilene jeg gjorde i starten ga meg plager og kunne gitt mangelsykdommer over tid.

Uansett er det ikke så viktig å gå ned en kilo i uka. Jeg syns en halv kilo i snitt over tid er mer enn nok og jeg tar det helt med ro skulle jeg gå opp ei uke eller stå stille. Stø kurs gjør at det til slutt går riktig vei. Jeg spiser litt kjedelig (som i variert) i ukedagene mot å kose meg litt i helgene.


#6

jankph sa for siden:

Det funker flere ganger. Mitt første lavkarboforsøk og -suksess var for 10 år siden, minus 15kg på et halvt år. Jeg trodde jeg skulle holde vekten ved å spise "normalt", men det gikk bare ikke, og det krøp sakte men sikkert opp igjen og litt til, så for 2 år siden tok jeg meg sammen, og minus 20kg på ett år, inkludert ganske mye mosjon/trening. Men desverre, pga fysisk skade og lite aktivitet, så kom nesten alle kiloene tilbake i fjor. Nytt forsøk i år, og minus 12kg på et halvt år, og resten skal også bort.

Jo, lavkarbo funker flere ganger, og når det funker flere ganger så forteller det meg at min kropp og mitt stoffskifte og min forbrenning ikke tåler karbohydrater noe særlig og at jeg nok må leve med et slikt kosthold resten av livet. Men som sylvester er inne på så tar jeg lavkarbolivet mitt med ro nå, jeg stresser ikke og lar vekten gå litt opp og litt ned så lenge jeg går ned på lang sikt.

Selv har jeg god erfaring med litt faste for å få fart på sakene, f.eks. bare ett eller to måltider om dagen i noen dager for så spise fire-fem måltider noen dager, småspise hele dagen, så faste igjen.

Du har ikke holdt på i mer enn to måneder og det tar noen ganger litt itd før kroppen omstiller seg til lavkarbo. Her vi alle forskjellige, men ikke gi opp.


#7

nellie sa for siden:

Mange opplever at den wow-effekten man opplever den første gangen ikke skjer igjen. Kanskje spiser man renere den første gangen? Kanskje spiser man mindre, kanskje spiser man mer? Umulig å vite hvorfor det er sånn, men det hender.


#8

Festina lente sa for siden:

Signerer nellie på denne. Jeg hadde en kjempeeffekt første gangen, men etter den tilrådde pausen etter seks mnd kom jeg aldri skikkelig i gang igjen. Det virker nesten som "overraskelsesmomentet" fra den første gangen var borte og at kroppen tenker at "nånei, du, så lett lurer du meg ikke en gang til".

Men det er MIN opplevelse av det - dette er nok individuelt. Jeg vet imidlertid at jeg aldri hadde tatt den pausen hvis jeg visste hvor vanskelig det skulle bli senere - men nok en gang; dette er individuelt og må nesten bare erfares.

Lykke til! :)


#9

Marina sa for siden:

Jeg spiser lavkarbo for andre lang. Første gang (2011) spiste jeg LCHF med ca 20 karber pr. dag. Da gikk jeg ned mye og fort. Denne gangen er fokuset at jeg skal kunne leve slik lenge. Da tar det mer tid, men for meg fungerer det fint.

Lykke til!


#10

Lower sa for siden:

Takk for svar! Jeg strever litt med å finne motivasjon til å fortsette, men prøver litt til. Er det noen av dere som har tips til å bli kvitt vann i kroppen? Det vil liksom ikke ut, og det virker nesten som vekta stagnerer helt så lenge vannet er der.


#11

nellie sa for siden:

Vekta "stagnerer" vel heller pga at vannet er der. Og det forsvinner når det forsvinner. Ikke noe vits i å tvinge det ut, så lenge det er snakk om helt naturlige vannsamlinger.

Drikk mye vann (til en viss grad) og ikke spis for mye salt mat.


#12

Carisma sa for siden:

Jeg sliter med det samme. og det skal så utrolig lite til for at vannet kommer på igjen (rekorden er 8kg opp på 10 dager i fjor sommer)
Stress har en tendens til å gjøre at kroppen tviholder på vann. ikke nødvendigvis bare stress som i mye å gjøre, men om du har en ubalanse i kroppen som den jobber med.
Eneste jeg vet fungerer er akupunktur, så jeg skal i gang med det igjen i høst. Jeg har førskt ALT annet... :o


#13

Alkazelters sa for siden:

Lavkarbo funker flere ganger. Men jeg er relativt sikker på at det blir vanskeligere og vanskeligere å slanke seg, jo flere ganger man gjør det. Finn et kosthold du kan leve med, jeg anbefaler liberal lavkarbo. Hold dette kostholdet resten av livet. Vekten din vil sannsynligvis stabilisere seg ved idealvekt etter en stund. Dette kan ta alt fra måneder til år.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.