< Tilbake til oversikten

Hvordan regne ut karbo?

#1

mnatalba sa for siden:

Hei. Jeg startet ketolyse kur for litt over en uke siden. Jeg skal innrømme at jeg bare hoppet inn i den uten å snakke med lege eller lese noe særlig om den. Jeg har allerede begynt å gå ned i vekt så jeg regner med at jeg gjør det riktig?

Men det jeg synes er vanskelig er å regne ut hvor mye karbo jeg spiser.

Dette har jeg feks spist i dag:

Frokost: Skinkebiter ca 60 g (1,2 g karbo pr 100 g)
Eggerøre med vann og krydder
en halv raspet gulerot.
Rømmedressing ca to ss(6,5 g karbo per 100 g)

Lunsj: 100 g shampinon, skinkebiter ca 25 g (1,2 g karbo pr 100g)
Fløte ca 1 dl (2,9 g pr 1oo g)

Middag: Kyllingburger med ca 250 g kyllingkjøttdeig (0 karbo), 1 egg og ca to spiseskjeer kruskakli (9,7 g pr 100 g)
3 skiver cheddar ost ca 30 g (0.1 g pr 100 g)
saus: fløte med egg og krydder, ca 0.5 dl tilsammen ned i magen

Hvordan i alle dager regner jeg dette ut?? Jeg må innrømme at jeg lider av dyskalkuli og står helt fast!

Takker alle som kommer med tips!:D:D:D


#2

BenteR sa for siden:

Bruke for eksempel diett.no og legge alt in der? Det finnes også andre apper, men har kun brukt diett. no selv.
Ellers er det veldig greitt, spesielt i starten, og veie og måle opp absolutt alt man spiser OG drikker. Etterhvert lærer man at at et egg er for eksempel 0,3 karbohydrater og at 1 dl fløte er 2,9 karbohydrater og stort sett det meste av det man bruker ofte.
Røft regnet anslår jeg at du har fått i deg ca 13 karbohydrater og har spist ca 1500 kcal (dette er ikke regnet ut, bare kjapt beregnet sånn cirka)
Savner grønnsaker (storparten av karbohydratene skal komme fra grønnsaker) og synest også det ser ut ved første øyekast som du spiser mye proteiner og har lite fett i kostholdet ditt? Du sier ikke noe om hva du har drukket og heller ikke hva du bruker til å steke maten i?
Om du velger og følge ketolyse-KUREN anbefaler jeg deg på det varmeste og lese deg opp, og også passe på og ta de nødvendige tilskuddene.
Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.