< Tilbake til oversikten

Vanilje- og sjokoladepudding

#1

Helina sa for siden:

Ønsker du å lage en lett liten dessert? Denne vanilje- og sjokoladepuddingen dekker søtsuget i lang tid fremover :) Og det uten tilsatt sukker, mel eller egg :)

Om du liker smaken av kaffe, kan du erstatte vannet med litt ferdig kaffe, eller du kan ha i saften av en presset appelsin -om du liker det bedre. Selv synes jeg den er best med bare sjokolade/vanilje :)

3 stk gelatinplater
3 dl matfløte
4 ss vann
3 ss creme fresh
1-2 ts Natreen, flytende
1 ts vaniljepulver

1 pose Lett Sjokolade drikk- Toro rett i koppen (ikke bland inn vann) , 2 ts Nugatti Zero eller noen ruter med mørk sjokolade, 70 % kakao -hakket i småbiter.

Nå etterpå ser jeg at Confecta har poser med 3 karb pr porsjon sjokodrikk :) Fordelt på 4 porsjoner blir det vel bra :)

Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Varm forsiktig opp fløte og vaniljepulver. Ta av platen, før det koker - tilsett søtning og rør inn gelatinen. Del så blandingen i 2 deler, om du vil ha halvt om halvt med vanilje/sjokolade, eller 1/3 vanilje og 2/3 sjokoladepudding som meg :) I den ene delen tilsetter du sjokolade. Rør godt. Hell i små former eller glass. Avkjøl helt, og litt til- før du forsiktig heller over vaniljepuddingen. Settes så i kjøleskapet, 2- 3 timer før servering.

For bilde: Se blogg helina1.blogspot.no/2016/07/vanilje-og-sjokoladepudding-enkel.html


#2

RagBerntsen sa for siden:

Takk for deilig oppskrift! Dette skal prøves så fort som fy!

Ragnar
gokartnorge


#3

sylwester sa for siden:

Dette minner veldig mye med noe jeg lagde for en stund siden. Jeg brukte ren bakekakao i den delen som skulle være sjokolade.

Hvorfor bruker du matfløte når du kan bruke kremfløte?


#4

Helina sa for siden:

Det var det jeg hadde for hånden, alltid så lang holdbarhet på matfløte :) Dessuten blir jeg av og til litt redd for alt fettet i kremfløten...men desserten kan helt klart lages med kremfløte og. Da ville jeg erstattet litt mer av fløten med vann :)

Å tilføre kakao direkte i kremfløte høres bra ut, kremfløten vil nok dekke den litt bitre smaken som det er i ren kakao :) Det skal jeg prøve neste gang- slipper unna med litt mindre tilsetningsmidler og...


#5

Helina sa for siden:

Håper det smaker Ragnar :) Jeg skal definitivt lage en ny porsjon til helgen :)


#6

sylwester sa for siden:

Matfløte inneholder like mye sukker som kremfløte så det er utvanna fløte, men med like mye karbohydrater. Vanner du isteden ut kremfløte selv får du redusert fett og karbohydrater.

Et stalltips er jo å bruke laktosefri kremfløte. Den, i likhet med matfløte, er superpasteurisert og har veldig lang holdbarhet. Vi som tåler laktose tar ingen skade av å drikke laktosefrie produkter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.