< Tilbake til oversikten

Brød/pizzabunn og iskrem

#1

Yrla sa for siden:

Denne smaker ikke egg, er fast så den kan holdes og smaker som lyst helkornbrød. Den lages megakjapt. Om du vil ha pizzabunn smaker det bedre med eggeplommene i også, som i "sjelesunn mat" sin oppskrift. Følg da hennes i stedet. Men denne uten plommer gir mildere smak og mer brødsmak, synes jeg. Minner om lyst helkornbrød. Jeg pleier å lage is rett etterpå med eggeplommene så ta vare på de og lag det etterpå. Begge oppskrifter kommer. Isen er også BEST!

Til ett stekebrett:
Sett ovnen på ca 200 grader.
Visp kjapt (sekunder) in litt luft i 6 eggehviter. Jeg brukte de fra rosa eggekartong.
Putt oppi den samme bollen 200 g cottage cheese, en god dæsj med salt, 2 ss olivenolje, 80 g mandelmel (og hvis du har lyst 1 ss eller mer sesamfrø eller solsikkefrø uten skall.) Visp kjapt sammen og bruk slikkepott for å bre det hele utover hele langpanna på et pizzaark. Stek til den er gylden her og der.

Is:
6 eggeplommer
2 små kartonger kremfløte
16 g kakaopulver eller 2? ts vaniljepulver.
36 suketter oppløses i bittelitt kokende vann i en liten bolle for seg.

Visp fløten til nesten krem, tilsett sukettvannet og mix det inn.
I en annen bolle visper du så plommene litt luftige, så tilsetter du kakaoen oppi eggene og visper det sammen.
Ta så en slikkepott og få eggene over i kremen. Mix det sammen kjapt. Hell blandingen i to medium store bokser eller e'n stor og sett i fryseren. Voila!


#2

sylwester sa for siden:

Først forsto jeg ikke hvorfor oppskrift på iskrem og pizza kom samtidig.. Tenkte litt på Ole Paus parodi på Killing me softly (Cola og softis og pizza) da jeg klikket meg inn her :)

Hvordan er denne i forhold til f.eks. Isets sin?

Istedenfor "sukettvann" går det an å rett og slett bruke flytende natreen :-)


#3

Yrla sa for siden:

Isets sin hva? Natreen flytende blir enklere, ja.


#4

sylwester sa for siden:

Jeg tuller, mener denne oppskriften på pizzabunn av Yonah som het Imse før. Det er den jeg har laget flest ganger med eneste forskjell at jeg har i 2ts med provencekrydder og litt paresanost i.


#5

Yrla sa for siden:

Ok. Jeg har lagd noe lignende jeg også. Det smaker bra, og funker sikkert fint som pizzabunn, men min oppskrift smaker mer brød, synes jeg. Jeg har prøvd mange forskjellig oppskrifter på noe "brødaktig". Noe er ok en liten stund, men er ikke noe du vil gjenta å lage. Jeg trenger ofte å lage noe nytt eller variere på det jeg har lagd før. Bruke annet mel, variere med egg, smør, ost, fløte etc. Jeg har ennå ikke prøvd å lage med kremost, creme fraise og kesam. Og heller ikke testa sesamfrømel.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.